El jutjat d'instrucció 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia de detinguts, ha rebut avui 7 detinguts en relació als aldarulls ocorregut ahir a Barcelona en els aldarulls posteriors a la concentració per denunciar l'empresonament de Pablo Hasel

El magistrat ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a 1 dels detinguts. Per a la resta s'ha acordat la llibertat provisional amb obligació de compareixences quinzenals en el jutjat. La causa està oberta pels delictes de desordres públics, danys, atemptat  i lesions.

El jutjat d'Instrucció 2 de Girona en funcions de guàrdia ha rebut avui 5 detinguts en relació a aldarulls de la nit anterior. Un cop realitzada la compareixença, la magistrada ha acordat llibertat provisional amb obligació de compareixença periòdica per a tres. La causa està oberta per, entre altres delictes, desordres públic, resistència, lesions lleus i danys. 

El jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida ha deixat en llibertat amb càrrecs els 7 detinguts. Són els arrestats de la primera nit de protestes, de dimarts. Tots ells estan acusats d'un delicte de desordres públic i tenen l'obligació a partir d'ara de presentar-se al jutjat quan els cridin.

L'advocat dels 7 detinguts majors d'edat pels aldarulls de dimarts a Lleida al final de la manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasel denuncia que presenten lesions al cos i a la cara per cops de porra. El lletrat Josep Maria Pocino, ha explicat que els joves estaven refugiats en  una proteria, que no van presentar resistència i que "l'agressió policial va ser innecessària".

Pocino ha cridat a la calma per les dues bandes, tants als manifestants com a la policia. Els detinguts s'han acollit al seu dret a no declarar perquè "no tenen res a dir", segons ha explicat el seu advocat.

Un centenar de persones s'han concentrat davant els jutjats de Lleida per donar-los suport. Un dels portaveus de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, David Martín, ha defensat, però, que "la legítima resposta als carrers no és violència, sinó autodefensa".

A Vic, el jutjat d'instrucció 1, en funcions de guàrdia, ha pres declaració avui a 3 detinguts  en relació als aldarulls de dimarts al vespre durant les protestes. Els 3 detinguts han declarat per videoconferència des de la comissaria de Mossos d'Esquadra i s'ha acordat la llibertat provisional amb obligació de compareixences en el jutjat quan siguin requerits. La causa està oberta pels delictes de desordres públics i danys.

La primera nit de protestes un dels atacs va ser a la comissaria de Vic. Es van trencar els vidres i s'hi va accedir acorralant totalment els 10 agents dels Mossos que estaven dins fent el servei. Van caldre les unitats d'ordre públic per aturar el grup.

Comissaria Mossos Vic aldarulls Hasél - CMMEE

Atac a la comissari dels Mossos d'Esquadra de Vic

Es preveu que al llarg del dia d'avui i dels propers dies vagin compareixent davant els diferents jutges tots els detinguts en els incidents de després de les manifestacions.

En total n'hi ha 51 detinguts entre Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. 18 de la nit de dimarts i 33 de la nit de dimecres.