L’exdiputat asturià, exsenador i líder durant 34 anys del sindicat miner SOMA UGT, José Ángel Fernández Villa, cobra una pensió màxima des de fa 20 anys, “que ja supera els 2.500 euros mensuals”, per un motiu d’invalidesa que seria fals.

Segons les informacions publicades per la revista "Interviú", l’empresa pública Hunosa, de què Fernández Villa era alliberat sindical, va fabricar tres informes d’accident per simular que el líder miner havia patit un accident laboral, quan en realitat el seu mal venia donat per una caixa de sidra que li hauria caigut al cap durant l’edició de 1993 de la clàssica festa socialista de Rodiezmo.

L'informe fet per Hunosa que finalment va quallar afirmava que el líder sindical havia “relliscat i caigut per una escala”, colpejant-se contra ella mateixa, cosa que va provocar que se li flexionés la columna. Abans d’això, però, hi havia hagut uns altres dos intents: en el primer s’afirma que Fernández Villa va patir un “accident” a la festa de Rodiezmo de l’“any anterior”, mentre que a la segona versió ja només es parla d’”un accident mentre treballava”, sense fer cap menció a la festa.

Arran de la tercera versió, abans esmentada, el líder sindicalista –amic de l'històric dirigent socialista Alfonso Guerra– va aconseguir la pensió màxima d’invalidesa.