El govern d'Aragó ha anunciat que està treballant en una alimentació "sostenible" basada en les granges d'insectes. Les xarxes han esclatat davant la proposta surrealista del govern del socialista Javier Lambán.

La xarxa ha reaccionat molt efusivament contra la proposta d'una alimentació del "futur, eficient i sostenible". Amb tuits irònics comparant la proposta de menjar cucs amb fotografies de Lambán menjant grans plats de pernil salat o gambes.

Rics en proteïnes

En un comunicat el govern aragonès explica que els insectes tenen un gran potencial com a alternativa alimentaria i que "ja existeix una tradició d'ingesta en altres cultures". A més exposen que són abundants en proteïna, minerals, àcids grassos d'interès i compten amb aminoàcids molt interessants.

Aquesta proposta es deu a un afer mediambiental, ja que la producció d'insectes implica un menor impacte en el planeta.

Com el sushi

El govern de Lambán no es mostra massa preocupat pel rebuig inicial que pot provocar la ingesta d'insectes. En el comunicat asseguren que es tracta d'un tema cultural que a mig termini "es podria superar" i ho comparen amb les reticències que va haver-hi als inicis quan el sushi va entrar en el nostre mercat.

Tot i això, Lambán espera que la Comissió Europa avaluï la proposta, perquè és necessari que autoritzi la comercialització d’insectes i que la Unió Europea actualitzi la llisa sobre nous aliments.

Reaccions

Alguna de les reaccions a la promoció d'ingesta d'insectes del govern d'Aragó:

Reacció 1

reacció 2

reacció 3

Lambán, al centre de la polèmica

Javier Lambán mai està allunyat de la polèmica. Fa unes setmanes va publicar un tuit blanquejant la colonització espanyola d'Amèrica i carregant contra els asteques. Mentre que titllava l'imperi asteca de "sanguinari", no només no qüestionava les pràctiques dels conqueridors espanyols sinó que denunciava la suposada existència d'una "llegenda negra" contra ells.

"Avui fa 500 anys que Hernán Cortés, ajudat per tribus indígenes, va conquerir Tenochtitlan, la capital del sanguinari imperi asteca. Trenta anys després, Carles V va fundar la Reial i Pontifícia Universitat de Mèxic, una de les primeres d'Amèrica", ha indicat. "No secundem "llegendes negres" falses", va afegir.

Curiosament l'argumentari de Lambán és pràcticament el mateix que ha utilitzat el partit ultra Vox.

"Tal dia com avui de fa 500 anys, una tropa d'espanyols encapçalada per Hernán Cortés i aliats natius van aconseguir la rendició de Tenochtitlán. Espanya va aconseguir alliberar milions de persones del règim sanguinari i de terror dels asteques. Orgullosos de la nostra història", assenyala el partit de Santiago Abascal.

Imatge principal: Insectes de la fotografia que ha publicat el govern d'Aragó.