La Junta Electoral Provincial (JEP) ha enviat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el cas d'un policia local de Badalona (Barcelonès) denunciat per la CUP i Guanyem Catalunya per "indicis de delicte electoral".

Segons han informat la CUP i Guanyem Catalunya aquest dissabte en un comunicat, l'agent de la Guàrdia Urbana va participar "de manera activa" en parades informatives de Vox durant la campanya electoral del 14-F.

Tal com indiquen a la nota de premsa, segons l'article 52 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) , "els membres actius de les policies municipals no poden difondre propaganda electoral o dur a terme altres activitats de campanya electoral". 

Els dos partits han demanat a l'Ajuntament de Badalona que retiri de les seves funcions a l'agent fins que el TSJC es pronunciï, per salvaguardar la credibilitat del cos.

 "L’Ajuntament de Badalona és una institució pública i ha de salvaguardar la credibilitat de la Guàrdia Urbana davant agents que l’embruten. Així doncs, demanem a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que no sigui còmplice d’un possible delicte. Aquesta situació no salvaguarda, tampoc, la integritat de la ciutadania de Badalona", han declarat. 

 

 

Imatge principal, agents de la Guàrdia Urbana de Badalona / Europa Press