Un nou escàndal sexual esquitxa el Vaticà. El nunci apostòlic a França, el cardenal Luigi Ventura, està sent investigat per una presumpta agressió sexual comesa contra un treballador de l'Ajuntament de París.

La investigació es va obrir el 24 de gener passat, després que l'alcaldia transmetés a la Fiscalia els fets, que segons el denunciant van tenir lloc durant una cerimònia a l'ajuntament a la qual hi va anar el nunci vaticà, de 74 anys i al càrrec des de fa una dècada.

Recepció d'Any nou

Segons Le Monde, els fets van succeir durant la tradicional recepció de l'any nou al cos diplomàtic oferta per l'alcaldessa, Anne Hidalgo, el 17 de gener passat. En aquest acte, el nunci vaticà sol tenir un paper especial en la seva condició de degà del cos diplomàtic al país.

Va ser abans d'aquest acte, segons el rotatiu francès, quan va tenir lloc la presumpta agressió sexual, comesa contra un jove ocupat del servei de relacions internacionals de l'alcaldia, que va denunciar tocaments del religiós. L'Ajuntament va posar en coneixement de la Fiscalia els fets sis dies més tard i, l'endemà, el fiscal de París, Rémy Heitz, va ordenar l'obertura d'una investigació.

Doctor en Lletres Modernes i llicenciat en Dret Canónic, Ventura va entrar al cos diplomàtic vaticà el 1978 i va ser nunci apostòlic a Costa d'Ivori, Burkina Faso o Níger, abans de ser enviat el 1999 a Xile, ja que va ocupar dos anys, abans de partir al Canadà. El 2009 va ser enviat pel papa Benet XVI a París.