Un inversor xinès ha evitat el tancament d'una escola concertada de Viladecans, amb una condició: que s'ensenyi xinès a totes les etapes educatives a partir del pròxim curs. Així ho ha confirmat el mateix centre en una piulada d'aquest dilluns, on s'ha fet ressò de l'avançament de la notícia que ha fet TV3: "Després de gairebé dos anys de col·laboració amb el Centre Cultural Xinès, durant els quals s'ha produït un enriquiment social i cultural mutu, ha arribat el moment de fer un pas més vers la interculturalitat que regeix la nostra societat! Endavant!".

Segons ha avançat TV3, l'empresari es farà càrrec de la gestió econòmica de l'escola a canvi que s'ensenyi xinès a totes les etapes educatives a partir del pròxim curs. A principis de febrer es va impulsar una petició a Change.org per evitar el tancament de l'escola, on es recordava que és una cooperativa educativa amb més de 40 anys d'història i "més de 230 nens escolaritzats". A més, s'hi advertia de les conseqüències negatives per als nens pel canvi d'ubicació, de professorat i companys, i es reclamava a l'Ajuntament de Viladecans, a la Generalitat i a la Conselleria d'Educació "un acord per mantenir l'escola oberta".

L'empresari és en Ran Liang, que fa 10 anys que viu a Catalunya i té una empresa del sector de les noves energies. El seu objectiu amb aquest moviment és ajudar a un centre que passava per dificultats econòmiques, segons ha transmès la seva traductora. A més, vol que els nens de l'escola puguin acabar l'educació secundària sabent quatre llengües: català, castellà, anglès i xinès.

Per la seva banda, des del centre han assegurat que l'escola continuarà amb el seu projecte educatiu i que s'enriquirà amb la inclusió d'una nova llengua des d'infantil fins a secundària. A més, han celebrat la notícia perquè la setmana passada ja donaven per fet el tancament del centre i havien anunciat a les famílies que aquest seria l'últim curs. "Ha sigut una gran sorpresa per a les famílies, els alumnes i els treballadors. Ho vivim amb molta alegria"; han afirmat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!