L'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona ha acabat patint les conseqüències del temporal Gloria. Aquest migdia, ha començat a entrar aigua per la planta tres del subterrani que es troba per sota del nivell del riu Ter. En un primer moment, han indicat que no afectava a l'activitat programada per aquesta tarda però finalment no ha estat així. L'aigua ha començat a colar-se pel magatzem i ha repercutit a l'Institut Català d'Oncologia del Trueta que ha suspès totes les consultes programades de radioteràpia aquesta tarda. L'activitat s'ha traslladat a l'Hospital de Dia 1.

Malgrat que de moment no s'han lamentat danys en les instal·lacions tècniques, sí hi ha pacients afectats. El Trueta informa que s'han desprogramat les visites de 94 persones.

A les xarxes, també comencen a circular imatges del Trueta captades des de les seves finestres.

Sense aigua i sense llum

Aquesta no ha estat l'única afectació recent del temporal a les comarques gironines. Des de les quatre de la tarda els abonats d'Aigües de Girona i altres municipis de rodalies no disposen d'aigua potable per la manca de subministrament des de la presa del Pasteral, el punt de captació de l'abastament.

Tot i que ja s'esta treballant per resoldre la situació, si no s'aconsegueix solucionar només es disposarà d'una hora de subministrament aquest vespre i dues més demà al matí. Paral•lelament unes 4.000 persones s'han quedat sense llum a causa de la caiguda d'una torre de molt alta tensió.