L'enganxada en un pantògraf, el mecanisme que permet transmetre l'electricitat des de la part superior dels trens, amb la catenària ha deixat sense circulació una part de l'R3. Aquest dimarts al matí, la línia R3 no ha circulat entre Ripoll i Manlleu durant moltes hores d'aquests dimarts, segons informa Adif. En un primer moment, l'afectació es limitava a les parades entre Ripoll i Sant Quirze de Besora, on s'hauria produït la incidència. Tanmateix, poc després de les 6:30 del matí, Adif ha anunciat que l'afectació arribava fins a Manlleu. Finalment, cap a les 11:30 s'ha informat que la incidència s'ha resolt i els trens recuperen gradualment el seu funcionament habitual. 

L'R3 no és l'única línia de Rodalies que registra un mal funcionament aquest dimarts. L'R2 i R2 Nord i Sud i l'R11 registren retards per una altra incidència a la infraestructura entre Montcada i Reixac i Clot. En el cas de l'R2 Nord els passatgers exposen que no se'ls dona l'opció d'arribar a Barcelona, només la de tornar enrere. Per la seva banda, Adif afirma que els retards s'han reduït de 20 a 10 minuts. Tanmateix, des de les xarxes de l'R2 Sud s'apunta que els retards poden arribar als 40 minuts. 

Els retards estan deixant trens plens de gom a gom que s'aturen constantment. Vídeo: Guillem Ramos

Trens aturats a granollers per les incdencia a l'R2. Oriol Foix
Trens aturats a Granollers per les incidències a l'R2. Fotografia: Oriol Foix

La companyia està gestionant un transport alternatiu per carretera, tot i que reconeixen que s'estan trobant dificultats en fer-ho, ja que és difícil contractar bussos en estar molt ocupats prèviament amb, per exemple, el transport escolar. Tot plegat ha provocat que els pocs busos que s'han pogut contractar van plens. Per exemple, els passatges en un bus entre Granollers i Barcelona els passatgers es veuen obligats a anar drets. 

Bus alternatiu Granollers i Barcelona. Oriol Foix
Bus alternatiu Granollers i Barcelona. Fotografia: Oriol Foix

Aquestes noves incidències arriben poques hores després que el passat dilluns aquesta línia i altres es veiessin afectades per una incidència a Arc de Triomf. Concretament, van patir retards l'R1, R3 i R4. 

Interrompuda la circulació d'AVE entre Madrid i Barcelona

A més, un altre problema a la catenària ha afectat tots els trens que entren i surt de l'estació madrilenya d'Atocha. Per tant, l'alta velocitat entre Barcelona i Madrid tampoc ha funcionat durant una part d'aquest matí.  Adif ha subratllat a través de les xarxes que es tracta d'una incidència que ha afectat a tots els trens que entraven i sortien de l'estació madrilenya. Tanmateix, poc abans de les 8 del matí s'ha restablert la circulació, tot i que amb certs retards. 

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.