Un incendi de vegetació forestal a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, ha posat en alerta els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha originat al voltant de dos quarts de tres d'aquest dissabte 22 de juliol, en una zona propera al polígon industrial Molí dels Frares del municipi, i fins al lloc s'han desplaçat 19 dotacions terrestres i 6 aèries per treballar en l'extinció de les flames, que han pogut donar-se per controlades cap a dos quarts de sis de la tarda. Com a mesura preventiva s'han confinat els veïns de la propera urbanització de Granja García, uns 400 veïns, que pertany al municipi de Cervelló, i han alertat també als habitants de la urbanització Sant Josep, a qui també s'ha recomanat que es confinessin per no inhalar el fum.

El foc ha cremat unes 2,3 hectàrees de terreny forestal

Els bombers han centrat els seus esforços a contenir el flanc dret, ja que la marinada aguantava el flanc esquerre. L'evolució ha estat positiva i, cap a les quatre de la tarda, els sis mitjans aeris dels Bombers han fet les darreres descàrregues d'aigua abans de retornar a les seves bases i s'ha seguit treballant amb eines manuals i línies d'aigua per terra, fins que s'ha pogut donar l'incendi per controlar cap a dos quarts de sis de la tarda. Les flames, tal com apunten des d'Agents Rurals, ha afectat una superfície aproximada de 2,3 hectàrees, majorment de terreny forestal, en una zona compresa entre la carretera N-340 i el quilòmetre 8 de la via B-24. En els treballs d'extinció també hi han participat efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

El foc ha generat més de 70 trucades al telèfon d'emergències 112. Tot i que no s'ha produït cap afectació ni a habitatges ni a persones, des de Protecció Civil han emès una prealerta del pla d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) a manera de prevenció. Per altra banda, s'ha demanat a la companyia elèctrica de la zona que tallés el subministrament perquè els hidroavions dels bombers, que han agafat aigua des del port de Barcelona, poguessin treballar amb seguretat. La gran columna de fum que ha provocat la crema del terreny forestal s'ha pogut veure des de diversos municipis del Baix Llobregat. Poc després de les sis de la tarda, un cop el foc estava controlat i no hi havia perill, s'ha desactivat la prealerta del pla Infocat i s'ha aixecat l'ordre de confinament a Granja Garcia.

incendi sant vicenç dels horts
El foc crema una àrea de vegetació propera al polígon Molí dels Frares. / Bombers de la Generalitat
incendi sant vicenç horts
L'incendi ha obligat a confinar unes 400 persones. / Bombers de la Generalitat
sant vicenç horts incendi
El foc ha afectat unes 2,3 hectàrees de terreny forestal. / Bombers de la Generalitat
adf incendi sant vicenç
En els treballs d'extinció també hi han participat efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). / Cedida