Malgrat que la tramuntana ha seguit bufant durant tot el diumenge a l'Alt Empordà, el perímetre de l'incendi que afecta Portbou i Colera es manté estable i no hi ha hagut represes durant el dia, més enllà de la que s'ha hagut de controlar a primera hora del matí. Els Bombers han mantingut el dispositiu d'extinció durant la jornada, revisant el perímetre per detectar punts calents i rematar-lo, fos amb línies d'aigua o amb eines manuals. Pel que fa als mitjans aeris, l'helicòpter de comandament ha pogut sobrevolar la zona per fer tasques de coordinació i revisió, però l'helicòpter bombarder no ha pogut volar i descarregar aigua per culpa de la tramuntana. En aquest sentit, s'espera que durant la nit les ratxes de vent augmentin la seva força, tot i que al llarg de la matinada està previst que afluixi d'intensitat. De cara a dilluns, la tramuntana es mantindrà, però a poc a poc anirà a la baixa.

Durant la nit i la matinada de dilluns, una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat es mantindran a la zona. El dispositiu estarà format per camions d’aigua, efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i dels EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal), vehicles lleugers de coordinació i comandament, i la unitat mitjana de comandament. L'objectiu, si el vent ho permet, és poder donar l'incendi per controlat aquest dilluns. "A l'espera de l'evolució d'aquesta nit, demà ens plantejarem el canvi de fase de l'incendi", ha assegurat el cap territorial de la regió d'emergències de Girona, Miquel València, en declaracions a la premsa des del centre de comandament de Colera. Tot i que el límit de l'incendi està estabilitzat, València no ha descartat que "pugui créixer amb aquest vent", per la qual cosa els esforços dels Bombers se centren ara mateix a fer "tasques de revisió constant del perímetre".

L'incendi provoca importants pèrdues econòmiques als establiments de Portbou

L'incendi, més enllà de cremar 573 hectàrees de terreny entre Portbou i Colera, també està provocant importants pèrdues econòmiques per als establiments dels municipis, especialment pels talls a la carretera i la falta de subministraments que hi va haver aquest dissabte al matí. Els principals afectats són els hotels i restaurants, molts dels quals tenien reserves que s'han acabat cancel·lant. Als establiments hotelers, amb prou feines hi ha els clients que ja hi eren abans que comencés el foc. Els que encara havien d'arribar, malgrat que amb la reserva feta podien entrar a Portbou, han decidit buscar altres destinacions.

En el cas dels restauradors, al fet que molts clients hagin optat per no anar-hi, se li ha de sumar que han hagut de tirar a les escombraries el menjar que ja havien comprat. En alguns casos, estimen que això els costarà unes pèrdues de 5.000 euros. A més, altres establiments tampoc van poder obrir durant el dissabte per la falta de subministrament elèctric. Així mateix, molts clients habituals són francesos, però ara no poden travessar la frontera. L'alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, s'ha compromès a reunir-se amb els comerços "per saber quines afectacions han tingut" i treballar amb la resta d'administracions per ajudar-los.