El Gremi d'Hotels de Barcelona ha valorat positivament que el Govern plantegi permetre omplir les piscines privades, sempre que s'obrin a la ciutadania, considerant-les així refugis climàtics. Segons els hotelers, es tracta d'una mesura "sensata" que ajudarà a poder afrontar les altes temperatures que es registren a l'estiu i, a la vegada, "normalitzar" la prestació dels serveis per part del sector turístic.

El gremi ha insistit que els hotels poden ser una "solució" en situacions "crítiques" i ha posat en relleu que "finalment" se'ls tingui en compte com a alternativa a les altes temperatures. En aquesta línia, ha recordat la seva "forta implicació", posant com a exemple que durant la pandèmia ja van oferir els seus serveis com a refugis de persones en situacions d'emergència. Així, s'han posat a la disposició del Govern per treballar en la proposta i "agilitzar els pròxims dies la concreció d'aquesta mesura".

Collboni, sobre la mesura del Govern

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha celebrat aquesta mesura i ha assegurat que estudiaran "la lletra petita del decret llei per saber quin és l'abast i quins són els recursos que es posen per fer aquestes mesures extraordinàries". "Fer decrets és gratis, però les conseqüències d'aquests decrets no ho són. I no pot ser que sempre ho paguem els ajuntaments", ha apuntat Collboni aquest dissabte en una atenció als mitjans al barri del Carmel. En aquest sentit, ha demanat que les mesures extraordinàries "vinguin acompanyades d'una dotació pressupostària".

Malgrat la crítica, l'alcalde socialista ha considerat que l'anunci de la Generalitat és una "bona notícia". Una decisió que, segons Collboni, "ja es veia venir perquè era una mesura que s'estava reclamant amb insistència des del sector turístic i l'esportiu". "I igualment és una gran notícia perquè vol dir que la sequera no serà tan estricta gràcies a les pluges dels darrers dies", ha afegit.

La proposta del Govern i l'obertura de piscines privades

El Govern està ultimant un decret llei que permetrà omplir i reomplir piscines públiques i privades amb la condició que s'obrin a la ciutadania. En concret, els ajuntaments podran considerar 'refugis climàtics' les piscines d'un club esportiu, d'una comunitat de veïns, d'un hotel o un càmping, sempre que es compensi la despesa d'aigua amb altres mesures i que siguin espais d'ús públic, segons ha publicat aquest dissabte El Periódico i ha confirmat l'ACN de fonts d'Acció Climàtica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!