L'Hospital Clínic se situa entre els 25 millors del món, segons un estudi de la reconeguda revista estatunidenca Newsweek. Aquest és el segon any que aquesta publicació fa el llistat sobre els que considera els cent millors hospitals del món i és el primer cop que el centre barceloní hi apareix. De fet, en l'edició de l'any passat no n'hi va haver cap de català ni d'espanyol. 

En canvi, en el rànquing d'enguany, si es tenen en compte els cinquanta millors, també hi apareixen dos hospitals espanyols: La Paz de Madrid, en la posició 41, i la Clínica Universitat de Navarra, en el lloc 49.

L'epidemiòleg de capçalera i metge i cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, s'ha fet ressò de la notícia i ha destacat el treball en equip que es fa en aquests centres mèdics. 

La Vall d'Hebron, entre els 100 millors

El rànquing de Newsweek engloba un llistat dels cent millors centres mèdics d'arreu del planeta, elaborat a través d'enquestes de l'empresa Stadista que recullen les recomanacions tant dels professionals sanitaris com dels pacients. En aquest sentit, tal com explica Newsweek, els 50 primers hospitals apareixen numerats, ja que responen a una classificació d'acord amb els resultats de les enquestes, mentre que els que se situen entre les posicions 50 i 100 no tenen cap número, ja que estan ordenats alfabèticament.

En aquest sentit, entre els millors centres del món també s'hi inclou un altre de barceloní: la Vall d'Hebron, que apareix entre la part sense classificar. També l'acompanyen en aquest lloc del llistat tres de madrilenys: l'Hospital General Universitari Gregorio MarañónHospital Ramón y Cajal, així com l'Hospital Universitari 12 d'Octubre.

El llistat l'encapçalen tres centres mèdics dels Estats Units: Mayo Clinic - Rochester, Cleveland Clinic i el Massachusetts General Hospital. Els centres mèdics que apareixen en el llistat són de 21 països: Estats Units, Canadà, Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Espanya, Suïssa, Països Baixos, Suècia, Dinamarca, Noruega, Finlàndia, Israel, Corea del Sud, Japó, Singapur, Índia, Tailàndia, Austràlia i Brasil.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat