Securitas Direct, companyia referent en la protecció total de persones a les seves llars i negocis, ha publicat les dades de la seva nova edició del 'Baròmetre de Seguretat', on Jaén, Cadis i Còrdova figuren com les tres províncies més segures d'Andalusia per tenir un habitatge.

És el que més destaca d'aquest estudi de Securitas Direct que es realitza de forma anual basant-se en els salts d'alarmes i intrusions dels seus més d'1,3 milions de clients.

Jaén es posiciona com la província amb menor volum d'intrusions a habitatges, ja que menys d'un 0,6% dels usuaris d'aquestes zones han vist com saltava l'alarma del seu domicili en detectar la presència d'intrusos. El segueixen de prop Cadis (0,73%) i Còrdova (0,81%). A més, el top 5 de províncies andaluses més segures el completen Sevilla (1,19%) i Granada (1,28%).

Respecte a les capitals de província es modifica l'ordre, ja que Cadis destaca com la capital més segura, amb una ràtio d'intrusió d'un 0,3%, seguida per Jaén i Granada, ambdues amb un 0,6%. Completen el llistat Còrdova (0,9%), Màlaga (0,9%), Almeria, Sevilla i Huelva (les tres amb una ràtio de l'1,2%).

Respecte a les ciutats analitzades en l'estudi, Úbeda es posiciona com la ciutat de més de 30.000 habitants més segura del país, amb una ràtio d'intrusió que és inferior al 0,1%. Completen el top 3 Basauri i Àvila (ambdues amb menys de 0,1%) i es pot destacar com Linares es posiciona en onzè lloc (0,2%), Cadis en vintè quart (0,2%) i Andújar en trenta-tresè (0,3%).

"Espanya és un dels països més segurs d'Europa gràcies, majoritàriament, a la col·laboració del sector de la Seguretat Privada amb les Forces i Cossos de Seguretat, una relació que Securitas Direct porta fomentant i liderant des de fa 30 anys", va ressaltar Laura Gonzalvo, directora de Comunicació i RSC de Securitas Direct.