La mort del gos disparat per un agent de la Guàrdia Urbana ha generat molta polèmica a les xarxes socials. El vídeo d'un vianant que va gravar la detenció del propietari i el cos sense vida de l'animal sobre un bassal de sang s'ha fet viral i amb ell, també han sortit a la llum diferents versions de presumptes testimonis de l'incident.

El policia implicat va disparar al gos després que aquest l'ataqués als voltants de la plaça d'Espanya de Barcelona aquest dimarts. Segons la versió filtrada als mitjans ahir, l'animal va saltar a sobre del policia quan aquest va voler identificar el seu amo, perquè estava causant inseguretat entre els vianants. El gos hauria començat a mossegar el braç de l'agent, que va veure perillar la seva integritat física en constatar l'actitud agressiva i la força de l'animal. En veure que no cessava en l'agressió, l'agent va treure la pistola i va disparar.

Tanmateix, tant el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) com l'ONG Nova Eucària han rebut diversos testimonis contradictoris sobre l'incident. Un dels més repetits explica que la policia va voler detenir el propietari de l'animal, que era un "habitual del barri". Després de procedir a reduir-lo entre diversos agents, el gos s'hauria posat a lladrar nerviós i hauria saltat a sobre d'un policia, provocant que aquest li disparés un tret per defensar-se.

perrito muerto guardia urbana

Cedida

En un comunicat difós ahir, el PACMA crida a les autoritats a estudiar el cas per esclarir els fets i convoca una concentració aquest dimecres a les sis de la tarda a la plaça Sant Jaume per protestar i "exigir que es depurin responsabilitats".

Els fets es van produir a les dotze del migdia entre la plaça d'Espanya i la Gran Via de Barcelona. Després de l'incident, el propietari del gos hauria increpat i també agredit el policia colpejant-lo al cap. Entre diverses patrulles que es van desplaçar a la zona van poder reduir l'home, a qui se li imputa un delicte d'atemptat contra l'autoritat.