El coronel en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, Mariano Martínez Luna, busca entre els agents d'aquest cos policial voluntaris per participar en el dispositiu que haurà de reforçar els controls de Seguretat de l'aeroport del Prat a partir d'aquest dilluns, en cas que es produeixi l'anunciada vaga indefinida del personal d'Eulen.

Segons avança la Cadena Ser, la petició s'estén no només als agents que posseeixen experiència en les tasques a exercir, sinó també a personal "sense titulació aeroportuària" per participar en una comissió de serveis a partir del 14 d'agost. La participació en aquesta comissió és remunerable.

En concret, s'inclou entre els requisits estar en possessió de "titulació C1 o C2 en seguretat aeroportuària", però s'obre la petició a "personal sense titulació en seguretat aeroportuària que estigui interessat a passar a la comissió de serveis". Segons fonts de la Guàrdia Civil citades per l'emissora de ràdio, la petició de voluntaris sense la titulació adequada es preveu per la possibilitat que faltin operatius disposats a traslladar-se a l'aeroport de Barcelona.