Grup Griñó, referent en gestió i valorització de residus, va destacar aquest divendres la seva aposta per l'economia circular i la preservació del planeta amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge que se celebra demà dissabte. La companyia tracta més d'1,8 milions de tones de residus a l'any, posant el focus en maximitzar la recuperació de recursos reutilitzables i energia verda.

El 2024, la producció de biogàs de Grupo Griñó va generar prop de 62 milions de kWh d'energia renovable, evitant l'emissió de 273.200 tones de CO₂ i contribuint a reduir l'ús de combustibles fòssils. Un 38% d'aquesta energia es va destinar a consum intern per a processos industrials, mentre que el 62% es va exportar a la xarxa. A més, el 99% de l'electricitat adquirida pel grup a Espanya compta amb garanties d'origen renovable.

Segons va indicar en un comunicat, la companyia ha reutilitzat 124.400 m³ d'aigua depurada i pluvial per a processos industrials i reg d'espais verds, minimitzant l'ús d'aigua potable. A més, ha descontaminat 2 milions de m² de terres de tercers, reforçant el seu compromís amb la restauració ambiental i la protecció dels ecosistemes.

A través de la seva participació en projectes estratègics d'innovació, com CARMA-H2, Refilpet, AluCSR, Humara i Greyparrot, Grup Griñó aposta per la transformació de residus en hidrogen renovable, el reciclatge de fibres de polièster, l'optimització de la gasificació de combustibles sòlids, el disseny de plantes de tractament de residus i l'ús d'intel·ligència artificial per maximitzar la recuperació de materials.

El president del Grup Griñó, Joan Griñó, va destacar el compromís de la companyia: "La nostra estratègia no només optimitza la recuperació i valorització de materials, sinó que també minimitza l'impacte ambiental global, afavorint un model de producció més net i un desenvolupament sostenible i circular que posa en el centre la preservació del planeta".