El govern espanyol en un comunicat, ha replicat la queixa del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, que assegurava que La Moncloa havia impedit la participació d'hidroavions de Catalunya Norte en l'extinció de l'incendi de Llançà. El govern espanyol ha assegurat que "no es va considerar oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França".

Onze mitjans aeris

En el comunicat, el govern espanyol, explica que va plantejar "reiteradament" la possibilitat que la Generalitat amb la mobilització de l'Unitat Militar d'Emergències, per així evitar la propagació de l'incendi i afectacions a la població.

La Moncloa informa que va destinar onze mitjans aeris amb una capacitat total de 44.100 litres per combatre l'incendi que crema des de divendres a l'Alt Empordà. Concretament es tracta de tres avions amfibis de gran capacitat, quatre de mitjans, dos de càrrega a terra d'Empúriabrava i dos helicòpters Kamov que va arribar d'Osca.

llança incendio acn

Incendi Llançà. - ACN

Incendi sota control

A les vuit del vespre d'aquest diumenge els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal al Cap de Creus que ha afectat els termes municipals de Llançà, el Port de la Selva i Selva de Mar.

Dos torrents mal cremats a la zona de la Vall de la Santa Creu i a la zona del descendent del flanc dret, cap a la Selva de Mar, preocupaven als Bombers de la Generalitat perquè una represa podia revifar aquestes zones. Durant el dia ha bufat tramuntana que s’ha reforçat al migdia, per la qual cosa ha estat molt important la feina dels efectius, resseguint el perímetre en aquestes hores més crítiques, per detectar i apagar represes i punts calents. Finalment els Bombers l'han pogut controlar, després d'haver-lo estabilitzat aquest matí a primera hora.

A poc a poc els desallotjats podran tornar a casa seva

Progressivament durant el dia podran anar tornant a casa seva tots els desallotjats. Part d'aquestes 350 persones que havien passat la primera nit fora de casa ja han pogut tornar aquesta mitjanit, quan s'han aixecat part de les restriccions. 

Durant aquest diumenge els Bombers permetran que les persones que encara no ho han pogut fer també tornin a casa seva. Continuen evacuats els veïns de les urbanitzacions de Masferrer i de Sant Pere de Rodes. També cal que segueixin confinats els de la Selva de Mar.

Entre 400 i 500 hectàrees s'han cremat en l'incendi que es va declarar entre Llançà i Port de la Selva, segons han confirmat els Bombers en declaracions a Catalunya Ràdio

Imatge principal: Incendi de Llançà. - ACN