Aquesta nit, el Gloria s'ha emportat per davant el Pont del Petroli, que no ha pogut aguantar el fort temporal que ha caigut a Badalona. L'actual alcalde, Álex Pastor, s'ha compromès a través de twitter a arreglar els desperfectes i "resoldre totes les incidències".

Durant el dia d'avui, els tècnics municipals avaluaran les conseqüències. La plataforma final d'aquest pont d'uns 15 metres aproximadament, i on hi havia una petita estació meteorològica, ha caigut al mar. Aquesta part connectava amb la passarel·la que s'endinsava 250 metres dins el mar. Les imatges són espectaculars.

pont alcalde

pont 3

El temporal ha castigat tant el pont, que alguns dels seus fragments s'han deixat veure al passeig marítim i a la sorra de la platja. 

pont fragments tot

Des de la llunyania, l'impacte del Gloria i la fragmentació en dues parts és clara i xoca si la comparem amb la imatge anterior a la destrossa.

pont tot

pont

El naixement d'aquest pont data de l'any 1965 i va ser construït per CAMPSA per descarregar hidrocarburs fins l'any 1990, quan l'empresa va tancar. Al llarg de totes aquestes dècades, els fonaments també han originat el naixement d'una flora i fauna pròpia amb un gran banc de cavallets de mar.

Fa poc més d'una dècada, el Pont del Petroli de Badalona estava condemnat a la mort. La construcció del nou barri marítim i el port, no feien veure als responsables municipals les immenses possibilitats que tenia aquesta estructura i l'atractiu per tots els qui s'hi deixaven caure per allà. Va ser un pastisser, Josep Valls, que amb un cartell de cartró i la persistència de presentar-se cada setmana allà reclamant que no anés a terra, va aconseguir que l'aleshores govern socialista de la ciutat, liderat pel seu alcalde Jordi Serra, s'ho repensés i decidís no enderrocar-lo. Una decisió que va costa molt veure i en un primer moment, es va ignorar la idea d'aquest pastisser que poc a poc va anar guanyant adeptes.

L'any 2009 es va aprovar la seva remodelació i li van donar el valor que realment es mereixia. Des d'aleshores, ha estat un dels llocs més visitats pels qui són de Badalona i els qui venen de fora, el paisatge ideal de nombrosos anuncis i reclams publicitaris i un símbol que dibuixava la figura de la ciutat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat