La portada d’avui del diari madrileny La Razón sosté la tesi que a la manifestació de dissabte va haver-hi un “bloc independentista” situat estratègicament rere el rei Felip VI amb la voluntat de “rebentar” la manifestació, i alhora, donar a entendre que només hi havia estelades en una part molt concreta de la manifestació.

El fet és que la fotografia utilitzada a portada tot just desmenteix el que el titular intenta demostrar, ja que, com ha assegurat el propi autor de la imatge, Alberto Estévez -fotògraf de l’agència Efe-, la imatge correspon a un tram força allunyat de la capçalera.

Tal i com indica el fotògraf, el tram reproduït correspon al passeig de Gràcia a l’alçada de Provença, vuit carrers més amunt de Casp, on es va situar la capçalera d’autoritats.

De fet, el fotògraf calcula que el grup amb estelades que surt a portada de La Razón estaria a uns vuit-cents metres de la capçalera.

Per això, tot i “no voler dubtar” de la informació del diari dirigit per Francisco Marhuenda, l’autor assegura que a la manifestació hi havia “molts grups amb estelades” i “moltes estelades sense agrupar”. Tot plegat desmenteix la intencionalitat de la portada de ‘La Razón’ que intentava demostrar que a la manifestació s’havia orquestrat la situació d’un únic grup amb estelades.