La Fiscalia investiga 124 residències a tot Catalunya. Hi ha 109 processos oberts, tant civils com penals, i algunes investigacions inclouen un conjunt de centres.

En total hi ha 77 investigacions civils obertes, una de les quals, a Barcelona, inclou 16 residències, i 32 investigacions penals. Des de l'inici del procés s'han arxivat 10 investigacions, 8 civils i 2 penals. 

A tot l'estat espanyol hi ha 140 diligències civils i 200 investigacions penals. 

A Catalunya hi ha judicialitzats ja 3 casos. El jutjat d'instrucció 4 de Sabadell investiga una denúncia del 8 d'abril d'un particular contra una residència d'aquesta mateixa ciutat per desatenció i falta de tractament. Als jutjats de Sabadell hi ha una altra denúncia presentada el 15 d'abril d'un altre particular. I el jutjat d'instrucció 4 de Cerdanyola del Vallès investiga una denúncia presentada el 20 d'abril pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió al deure de socors. 

A més hi ha tres investigacions civils que han derivat a penals. 

Investigacions penals

De les 32 investigacions penals de la Fiscalia a Catalunya, 16 les porta la Fiscalia de Barcelona, 1 l'Àrea de Manresa-Igualada, 5 la Fiscalia de Sabadell, 5  Granollers, 1 Terrassa, 3 Mataró i 1 Tarragona.

Entre els casos que s'investiguen hi ha els originats per diverses denúncies, com la d'un particular el 5 de maig contra el personal sanitari d'un dels centres, una de col·lectiva de diversos familiars de diferents residències i la que va presentar l'Agrupació d'Afectats Covid-19 Espanya.

També n'hi ha dues que s'han obert després que el Registre Civil informés de diverses defuncions en quatre residències de Sant Boi de Llobregat i de l'alerta de l'Agrupació Professional de Directors de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència. 

Investigacions civils

Pel que fa a les investigacions per la via civil, la Fiscalia Provincial de Barcelona investiga 16 residències. A l'Àrea de Granollers es fa el seguiment de 7 residències, a Vilanova i la Geltrú-Gavà, 13; a la Fiscalia de l'Àrea de Manresa-Igualada, 2; la Fiscalia de Sabadell fa el seguiment de 24 casos; la de Terrassa de 12; i a Girona s'investiga per la via civil una residència i a Tarragona 2 més. 

Una de les presentades a Tarragona és d'un particular que ha presentat la denúncia contra l'administració. I una de les arxivades en aquesta àrea és perquè ja hi ha una investigació en marxa a Sabadell.

Les 6 investigacions que hi havia a l'Àrea de Mataró s'han arxivat. Segons la Fiscalia, perquè s'ha tingut "en consideració que, de la informació setmanal remesa per la Generalitat, es constata que la situació de les residències a què es referien està sota control de l'administració autonòmica i no hi ha cap resident en situació de desemparament".