La fiscalia ha obert una investigació per la contaminació ambiental generada per l'incendi a la fàbrica DITECSA de Montornès del Vallès. El cas passa a mans de coordinació de delictes contra el medi ambient, urbanisme i patrimoni històric que ja ha obert diligències. Recordem que Protecció Civil va haver d'activar el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) i es van haver d'evacuar 500 persones.

En paral·lel, els Mossos també han obert una investigació per aclarir les causes de l'incendi.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat es comunica que l'empresa no complia l'any 2018, després d'una inspecció, les garanties fixades per l'autorització mediambiental integrada i les prescripcions com a gestor de residus, malgrat que "aquest fet no suposava cap afectació sobre el medi". L'expedient posterior del 2019 es va notificar a l'Agència de Residus de Catalunya, que ja havia pres mesures al respecte amb dos expedients sancionadors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat