Els Bombers han rescatat en estat greu un home de 63 anys ofegat dins d'un cotxe que ha quedat encallat per l'acumulació d'aigua després d'una intensa tempesta a Mataró, que ha deixat 90 litres per metre quadrat en una hora a la zona del port del municipi. L'intens aiguat ha inundat els carrers, passos subterranis i rieres en diversos carrers de diverses poblacions, especialment a la ciutat de Mataró, on fins i tot ha enfonsat un vaixell.

 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des de les set de la tarda unes 90 trucades per aquest episodi de pluja. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat i demana limitar la mobilitat a Mataró i a altres zones properes afectades per les fortes pluges, davant del gran nombre d'incidències per acumulacions d'aigua. Les pluges també han estat molt intenses a la comarca de la Selva, on el 112 ha rebut més d'una desena d'avisos d'incidències. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les tempestes puguin continuar aquesta nit en diverses zones del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona

La intensa tempesta també ha enfonsat dos vaixells del port de Mataró i n'ha afectat una dotzena més, segons ha informat Protecció Civil. No hi ha hagut persones afectades ni vessament de combustible, però els serveis d'autoprotecció del port han hagut d'actuar, tot col·locant barreres de contenció preventivament.

A Mataró, la Policia Local també ha desallotjat tres habitatges per inundacions i ha calgut avaluar la seva seguretat i estabilitat. Els estudis ja s'han fet i han estat favorables. Així, les famílies ja han pogut tornar-hi.

Una altra incidència remarcable s'ha viscut a Calella. Allà, s'ha acumulat aigua en una escola amb els alumnes a l'interior. Inicialment, els nens i nenes no podien sortir a causa de la inundació, però finalment ho han pogut fer sense incidències. 

Finalment, a Palafolls s'ha produït acumulació d'aigua en un geriàtric. No hi ha hagut persones afectades. I els residents han estat assistits per la policia local.