Retrobament reial a Windsor entre el rei d'Espanya Felip VI i Joan Carles I, exiliat al golf Pèrsic des del 2020. Durant la missa en record del rei Constantí de Grècia, celebrada al palau de Windsor (Regne Unit), Felip i Joan Carles han fet evident una possible reconciliació que fins ara semblava llunyana, des de la fugida de l'emèrit als Emirats Àrabs el 2020. En la sortida de la capella del palau de Windsor, després de la missa, Felip VI ha donat el braç al seu pare per ajudar-lo a sortir i acostar-se a un dels cotxes oficials. Un gest que en una altra família hauria passat desapercebut, però que, donada la situació que viu la família reial espanyola, és ben significatiu. Des de la fuga de Joan Carles a Abu Dhabi l'any 2020, pare i fill havien evitat sortir junts en esdeveniments públics i no s'havia vist cap imatge de proximitat familiar i afecte entre el rei i l'emèrit.

Felip VI i Joan Carles I ja s'havien retrobat en altres ocasions. De fet, durant l'enterrament del rei Constantí de Grècia a Atenes, ara fa un any, ja es van tornar a veure, però van evitar sortir junts a les fotografies i van fer evident el distanciament familiar. També en altres celebracions com ara la majoria d'edat de la princesa Elionor, i la darrera en la celebració del 60è aniversari de la infanta Elena, el passat mes de desembre a Madrid. Però en cap d'aquestes trobades havien fet un gest públic d'afecte propi d'una relació entre pare i fill. A Windsor, aquest dimarts, s'ha vist per primera vegada en anys una mostra d'afecte entre el monarca i el seu progenitor, que va fugir d'Espanya envoltat de polèmiques.

Constantí de Grècia va exercir de rei poc més de tres anys, però durant tota la seva vida va ser tractat com a tal per la resta de cases reials d'Europa, units tots per llaços familiars. Aquest dimarts, de nou, les famílies reials s'han reunit per retre-li homenatge en una missa d'Acció de Gràcies que s'ha celebrat a la capella del castell de Windsor, a la qual han acudit nombroses famílies reials europees.

Han acudit a la cerimònia tant la reina Letícia com Sofia, així com les dues germanes del rei Felip VI, i la reina Ana Maria de Grècia, vídua de Constantí, que ha arribat acompanyada per la reina Camil·la d'Anglaterra. En les imatges es veu com Joan Carles s'aferra al braç del seu fill, que ja es trobava a l'exterior de l'edifici, i Felip l'ajuda a acostar-se a un vehicle. Per altra banda, ni Carles III, allunyat de la vida pública després d'haver estat diagnosticat amb càncer i que manté suspesa la seva agenda, ni el príncep de Gal·les han acudit a l'acte. En el cas del príncep Guillem, estava prevista la seva presència, però hi ha hagut un canvi d'última hora per un "assumpte personal".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!