Amb els preparatius per Sant Joan 2023 a punt i pendents de les restriccions per prevenir els incendis forestals, hi ha famílies que busquen un pla diferent, ja que celebrar la revetlla de Sant Joan amb nens i nenes requereix moltes vegades un altre tipus de festa. Si encara no sabeu què fer per Sant Joan i voleu allunyar-vos de coets i focs, o si voleu viure la tradició d'una altra manera, fora de la massificació de les platges de Barcelona, us deixem una llista amb 5 idees de plans per fer el cap de setmana de Sant Joan 2023 amb nens i nenes de totes les edats o amb altres famílies i amics!
 

💥 Nit de Sant Joan 2023 a Catalunya: fogueres i festes que no et pots perdre
 

💸 Grossa de Sant Joan 2023: Horari, premis i on veure el sorteig
 

1. Escapada a la Costa Brava

El primer lloc on escapar-se de les massificacions de la revetlla de Sant Joan és la Costa Brava, on diverses localitats celebren igualment la festivitat, tot i que d'una manera més relaxada com ara Platja d'Aro, que compta amb un castell, que podreu gaudir mentre us allotgeu en alguna zona de platja per desconnectar després de la revetlla i descansar, mentre us remulleu, ja que les temperatures prometen caloroses. Des de Blanes fins a Portbou, on la Flama del Canigó arriba per mar, trobareu celebracions de la revetlla que podreu compaginar amb la tranquil·litat de diverses localitats de la Costa Brava.

2. Visites teatralitzades a castells de Catalunya

Fer una visita a castells d'arreu de Catalunya ja és en sí una activitat perfecta per fer en família i amb infants, i és per això que gaudir de l'experiència amb un pèl de màgia teatralitzada es converteix en un pla perfecte per Sant Joan. Des de Castell de Cardona, passant pel Castell de Montsonís, al municipi de la Foradada (Noguera), el de Balsareny (Bages), o el de Burriac, fins al Castell de Mur, l'època feudal, les famílies nobles, les guerres, xantatges i traïcions us absorbiran en una visita inoblidable.

3. Cases rurals

També per allunyar-nos de les massificacions, podem abstraure'ns en una casa rural de Catalunya, muntar la nostra pròpia festa i gaudir en família de la coca de Sant Joan i de la revetlla més esperada de la temporada, que iniciarà l'estiu 2023, marcat per la calor. Si us ajunteu amb amics o hi aneu tota la família, podreu assegurar-vos un bon mas, que si té piscina serà perfecte perquè els més petits i petites de la casa es diverteixin en aquestes dates tan especials.

4. Passeig amb burro al Parc de Pedra Tosca

Una activitat amb animals és una de les apostes segures per a nens en qualsevol temporada de l'any, i en aquest cas de Sant Joan és encara més recomanable. Si voleu que els vostres fills i filles connectin amb la natura fora de les condensacions de la ciutat i de les altes temperatures de l'onada de calor, que ha mantingut desenes de poblacions sense aigua potable durant dies i convertit les cases en autèntics forns, un passeig amb burro al parc de Pedra Tosca és una molt bona opció. En concret, Rucs i Someres és una empresa dedicada a fer passejades turístiques culturals en burros de raça catalana pel parc de les Preses, que duren una hora i es poden reservar per 10 euros per persona.

Ruta burro Garrotxa / Foto: Dmitriy Serafin
Ruta amb burro per la Garrotxa / Foto: Dmitriy Serafin

5. Excursió a la Garrotxa

Una bona excursió en família és una altra manera de connectar amb la natura i desconnectar de la ciutat durant el pont de Sant Joan 2023, i el parc natural de la Garrotxa és el lloc ideal per fer-lo. I és que, a més de la gran quantitat de senders i rutes que ofereix, s'hi poden fer d'altres activitats, com ara viatjar en el trenet pels volcans de la Garrotxa, gaudir d'un dia fent de grangers a la Granja La Fageda o visitar Besalú, que s'engalanarà per a la revetlla més esperada d'aquest estiu.