Les denúncies per actituds inapropiades i mal comportament segueixen plovent sobre Luis Rubiales pel seu comportament a la Copa del Món. Més enllà del seu petó sense consentiment a Jenni Hermoso, el gest de tocar-se els genitals durant el mateix acte, que agafés per les cames una altra jugadora i un altre petó, aquest a la galta, a la també jugadora Olga Carmona, Rubiales també va ser inapropiat amb les jugadores de la selecció anglesa. En un informe de la FIFA, es justifica la sanció de tres anys a l'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per danyar el món del futbol i la imatge d'Espanya. Tanmateix, a més, es recull la declaració de la presidenta de l'Associació Anglesa de Futbol, Debbie Hewitt, que considera Rubiales "desagradablement i innecessàriament agressiu" i que li retreu petons a jugadores britàniques.

Hewitt explica a la seva declaració que Rubiales va ser inapropiat amb dues jugadores angleses. Per una banda, l'expresident de l'RFEF va agafar i acariciar la cara de la jugadora Laura Coombs. Per altra banda, va fer un petó amb força a la galta de Lucy Bronze. Tot plegat sense el consentiment de les jugadores. A més, Hewitt dona suport a la versió de les jugadores espanyoles, considerant que l'actitud de Rubiales durant tota la celebració va ser molt fora de lloc. No és l'únic testimoni de l'informe de la FIFA que fa costat a les jugadores de la selecció espanyola, altres testimonis que eren presents han denunciat i rebutjat l'actitud de l'expresident de l'RFEF. 

La conclusió de l'informe de la FIFA

La sanció de la FIFA, que es pot recórrer, inhabilita Rubiales per a qualsevol relació amb el món del futbol durant tres anys. Al seu informe de 34 pàgines se sosté aquesta sentència amb proves i testimonis, La sentència ha tingut en compte proves com el vídeo als vestidors en què Hermoso afirmava que no li havia agradat el petó, una entrevista radiofònica a Rubiales en què es defensava en un primer moment o un vídeo de la RFEF en què l'aleshores encara president afirmava que s'havia de disculpar perquè no hi havia cap altra alternativa. La FIFA retreu que Rubiales no va demanar perdó, va utilitzar el seu càrrec per difondre comunicats falsos i va fer de l'assemblea de la Federació el seu fòrum des d'on va desacreditar Hermoso i tothom que no sostingués la seva posició. 

La FIFA considera que totes aquestes actituds vulneren l'article 13 del seu codi disciplinari, que sanciona qualsevol persona que atempti "contra la dignitat o la integritat d'un país, una persona o un col·lectiu de persones utilitzant paraules o accions despectives, discriminatòries o vexatòries per motius de raça, color de pell, origen ètnic, nacional o social, gènere, discapacitat, orientació sexual, llengua, religió, posicionament polític, poder adquisitiu, lloc de naixement o per qualsevol altre estatus o raó".

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!