Famílies del Karmel han pres els carrers de Terrassa contra el gir ultraespanyolista de l'escola, en una manifestació d'aquest dimecres pels carrers de la ciutat. Unes 150 persones, la majoria pares i mares d'alumnes, s'han mobilitzat contra el "cop d'estat ideològic" que du a terme la nova direcció de l'escola concertada Mare de Déu del Carme —més coneguda com el Karmel. Fa dos mesos que el centre ja ha quedat sota el control total del moviment religiós ultraconservador Camí Neocatecumenal (coneguts com a kikos), després de fulminar definitivament l'anterior director.
📝 Les 30 frases del gir ultracatòlic i ultraespanyolista d'una escola de Terrassa
La protesta ha estat convocada per la plataforma Recuperem el Karmel, que agrupa unes 170 famílíes. Rere una pancarta on es podia llegir "Fora ideologies ultres de les nostres escoles!", la manifestació ha sortit a les set de la tarda des del centre escolar i s'ha dirigit a la plaça Vella, on s'ha llegit un manifest contra la imposició d'ideologia "ultra" que s'està fent a l'escola. "S'estan carregant l'enorme prestigi d'un centre amb 80 anys d'història que sempre ha estat religiós, progressista i integrador", han lamentat.

Si bé han titllat d'èxit aquesta manifestació amb l'objectiu de fer visible les seves demandes en un tema que "és de ciutat", els convocants han denunciat que l'AMPA del centre no els ha donat suport ni els ha permès fer una assemblea per informar de les seves queixes i fer una crida a la mobilització. De fet, ni l'AMPA ni part del professorat, tal com va recollir fa una setmana Món Terrassa. "No som una escola racista i ultracatòlica", van assegurar els docents, en un acte obert amb pares i tutors.
Els professors diuen que no són pas una escola racista ni ultracatòlica, però les denúncies públiques de centenars de famílies no diuen el mateix. A finals de març, van denunciar un "canvi ideològic preocupant": si bé van matricular els seus fills en una escola catòlica, catalana i progressista, ara consideren que el centre viu una "radicalització religiosa" i que la seva realitat és més aviat "evangelitzadora". Amb l'arribada del nou director del model educatiu, Lluís Seguí, s'estaria contractant professorat vinculat "exclusivament" als kikos i s'haurien augmentat les hores dedicades a la religió i en castellà, alhora que hi hauria professors que emeten opinions "molt controvertides". Concretament, un docent a classe d'Història s'hauria manifestat a favor de Francisco Franco i de Miguel Primo de Rivera, així com en contra de Catalunya i de la democràcia, segons va poder saber ElNacional.cat. En qualsevol cas, el Departament d'Educació té obert un expedient per aclarir els fets: l'escola té fins a la setmana vinent per mostrar el coneixement de català i el màster de professorat d'alguns dels professors.
