Després de quasi set anys d'investigació sobre el cas Pujol, la família de l'expresident de la Generalitat es defensa de totes les acusacions i intenta demostrar la seva innocència. La darrera acció ha posat en un compromís l'Audiència Nacional i els investigadors de la causa.

Els Pujol han demanat a l'Agència Tributària que comptabilitzi amb les Hisendes de més d'un centenar de països quants diners tenen amagats, més enllà dels que ja es van trobar a Andorra que, segons fonts de la defensa, no superen els 10 milions d'euros, tal com assegura el digital Público.

La família ha sol·licitat aquesta informació a través de l'acord per a l'Intercanvi Automàtic d'Informació sobre Comptes Financers en Matèria Tributària. L'essència d'aquest acord és que els països estan obligats a notificar al país corresponent que un ciutadà seu té un compte fora i identificar-ne el titular.

El citat mitjà ha tingut accés a un document que la defensa de la família Pujol va enviar a la Direcció de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària on sol·licitava "una petició de certificació en relació a l'existència o inexistència de comunicacions vinculades a Jordi, Josep, Oleguer, Pere, Marta i Mireia Pujol Ferrusola, així com a Marta Ferrusola Lladó i a Jordi Pujol i Soley".

En aquest escrit que ha pogut veure Público, els Pujol expliquen que sol·liciten aquest document a l'Audiència Nacional des de l'any 2019 i que aquesta no els hi facilita. La xifra de diners opacs que s'han atribuït a la família Pujol oscil·la entorn als 3.000 milions d'euros.