Els Bombers han donat per extingit l'incendi forestal que cremava des de la tarda del divendres entre els municipis de Portbou i Colera. Des d'aquest diumenge que no s'havien registrat revifalles, la qual cosa ha possibilitat que des d'ahir, dilluns, estigués controlat. Ja en aquell moment els Mossos d'Esquadra van aixecar les restriccions de trànsit a la carretera N-260, mentre una quinzena de dotacions continuaven remullant el perímetre d'aquest foc que ha cremat 573 hectàrees, 387 a Colera i les restants 185 a Portbou. La tramuntana ha estat la principal contrincant dels Bombers de la Generalitat, ja que gairebé no ha donat treva als serveis d'emergència, provocant petites represes al llarg de tot el cap de setmana, i impossibilitant l'actuació dels mitjans aeris, que només s'han pogut enlairar durant moments puntuals quan el vent semblava minvar.

incendi portbou
Les flames van obligar a evacuar algunes urbanitzacions i nuclis urbans | Gerard Vilà, ACN

Desactivada l'alerta pel risc d'incendi 

De la mateixa manera, des de Protecció Civil han informat aquest dimarts al matí que donaven per desactivada l'alerta del Pla Alfa de perill d'incendi, que estava en marxa des del passat dijous. No obstant això, continua l'avís de calor extrema a diversos punts del país, com ara la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, els Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i la Noguera, i es preveu que durant aquest dijous el termòmetre s'enfili a la meitat oest de Catalunya.

Els Agents Rurals continuen investigant la causa d'aquest incendi, declarat al voltant de les cinc de la tarda del passat divendres, en una pista forestal prop del pantà de Portbou. Tots els indicis apunten a l'activitat humana, però les circumstàncies exactes del seu origen encara estan per determinar.

Per altra banda, aquesta matinada els Bombers han enxampat un grup de joves fent una foguera a la platja del Borró, a Colera. Cal recordar que a les platges està prohibit fer foc i, encara que tot ha quedat en un ensurt, la recent experiència de l'incendi ha posat tots els dispositius en alerta, pensant que podria tractar-se d'una nova revifada d'aquest foc que va obligar a evacuar més de 300 persones i a confinar la població de la part alta de Portbou, el port de Llançà i el municipi de Colera, així com la urbanització de La Rovellada, la zona de Garbet i el càmping de Sant Miquel.

incendi portbou
Els Bombers han estat treballant sense descans tot el cap de setmana | Gerard Vilà, ACN.