La Phoebe Plummer té 21 anys, és de Londres i és una de les ecologistes que va llançar tomàquet a un Van Gogh el passat divendres 14 d'octubre. Després de comparèixer davant d'un tribunal anglès per l'acció reivindicativa, l'activista de Just Stop Oil s'ha explicat en uns vídeos de la productora independent Free Seed Films i ha deixat clar que l'objectiu de la protesta era "que la gent parli" de la crisi climàtica i les seves conseqüències. Si bé ha reconegut que es tracta d'una "acció ridícula", també ha reivindicat que es plantegen preguntes com si "està bé que els combustibles fòssils estiguin més subvencionats que les energies renovables" o si "està bé que la gent hagi d'escollir entre escalfar-se o menjar". I és que l'alt cost de la vida és una de les conseqüències directes de l'emergència climàtica.

@freeseedfilms #activist who threw soup over #vangogh #Sunflowers explains why they chose the painting #freeseednews #london ♬ original sound - freeseedfilms

En un primer vídeo, l'ecologista ha assegurat que no van fer "cap mal" a la pintura "Els gira-sols" que s'exposa a la National Gallery de Londres (Anglaterra). "Estava darrere d'un vidre, mai hauríem considerat fer l'acció si podíem fer mal a la pintura", ha precisat. A més, ha recordat que Vincent van Gogh va ser un artista "increïblement pobre i avui seria una d'aquestes persones que hauria d'escollir entre menjar o escalfar-se". És a dir, que l'objectiu fos un quadre del pintor neerlandès no és coincidència i ha servit per donar perspectiva a l'actual crisi energètica.

@freeseedfilms #juststopoil #Activist says there was "minimal damage" to #vangogh #Sunflowers is she right or misguided? #vangoghsoup #climatechange #freeseednews ♬ original sound - freeseedfilms

En un segon vídeo, l'activista de Just Stop Oil ha aprofitat per carregar contra Liz Truss i el seu programa econòmic per refermar l'aposta dels combustibles fòssils. "Són converses que hem de tenir ara, perquè no ens queda temps. El que fem en els pròxims tres o quatre anys determinarà el futur de la humanitat", ha dit, en clau ecològica. Llavors, ha insistit en el fet que l'acció reivindicativa tenia el propòsit d'aconseguir "una mica d'atenció" perquè "la gent parli" de la crisi climàtica i les seves conseqüències. Així doncs, ha celebrat l'èxit de l'acció: "És la campanya més efectiva que mai hem fet. El meu vídeo de la sopa de tomàquet té milions de visualitzacions, tothom n'està parlant". Finalment, ha recordat que la història ens ensenya com protestes d'aquesta mena són efectives. "Soc una dona queer i la raó per la qual puc votar, anar a la universitat i casar-me amb la persona que estimo és gràcies a la gent que ha lluitat", ha conclòs.

La Phoebe Plummer (21 anys) i l'Anna Holland (20) van comparèixer dissabte davant del Tribunal de Magistrats de Westminster. Allà es van limitar a confirmar el seu nom, data de naixement, adreces i declarar-se innocents d'uns suposats danys criminals per un valor de gairebé 5.000 lliures (uns de 5.740 euros). El jutge les va deixar en llibertat sota fiança amb la condició que no entrin a galeries o museus, alhora que tampoc poden portar a sobre pintura o substàncies adhesives en un lloc públic. El judici serà el 13 de desembre.