La Fiscalia demana 39 anys i mig de presó per a un exmembre dels Castellers de Barcelona, a qui acusa d’haver abusat sexualment de nou nenes i adolescents de la colla, entre els anys 2014 al 2019, segons l’escrit d’acusació al qual ha tingut accés ElNacional.cat. La Fiscalia sosté que l’acusat -que havia treballat més de 20 anys a la colla castellera en diferents càrrecs, però especialment amb menors- es va aprofitar que “les nenes el tenien com a referent i mentor” per convidar-les a casa seva, després dels assajos amb l’excusa de “fer-los massatges” per “alleujar les molèsties” de l’entrenament casteller; els hi recomanava que es quedessin en calces o samarreta i procedia a “tocar-los el cul, el pit i en alguns casos a la seva zona genital”.

Per aquestes accions, la Fiscalia considera que l’acusat és autor de nou delictes d’abús sexual, sis d'ells continuats, i un delicte d’exhibicionisme, A més, el Ministeri Públic demana que indemnitzi a cada una de les nou víctimes, que han necessitat assistència psicològica, amb 6.000 euros. En els moments dels fets, les menors tenien entre 7 i 18 anys, i segons la Fiscalia, algunes menors van expressar-li que no els agradava el que els hi feia, però en altres ocasions “es quedaven bloquejades” davant la situació i, “es feien les dormides”.

Episodis viscuts

En l’escrit d’acusació, la Fiscalia relata els abusos patits per cada una de les nou víctimes, a les quals l'acusat convidava a anar a casa seva, oferint-los dolços o el seu àpat preferit, a més de guanyar-se la confiança de les famílies.  Exposa el cas d'una de les víctimes que relata que eren al pis de l’acusat, i ell li feia un massatge al sofà llit, i “mogut pels seus desitjos sexuals”, segons la Fiscalia, va aprofitar i li va tocar un pit, i la noia bloquejada, va simular que dormia. En una altra ocasió, va posar-li la mà per dins del pijama i va tocar-la. En un altre dels episodis, la Fiscalia explica que tres menors es van quedar a dormir a casa del processat i una d’elles es va despertar perquè escoltava “un soroll de gemecs” i va veure l’acusat que "es masturbava en la mateixa habitació mentre les mirava". I, a vegades, també entrava al lavabo quan les menors s'estaven dutxant.

Per tot això, la Fiscalia demana per a l'acusat 39 anys i mig de presó, ordre d’allunyament de les víctimes, i que no pugui treballar amb menors durant 5 anys un cop complerta la condemna. Ara, l'Audiència de Barcelona ha de fixar la data del judici a aquest exmembre dels Castellers de Barcelona.

 

A la foto principal, una actuació de castellers, en una imatge d'arxiu.