La Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha desarticulat un grup d'estafadors que venia telèfons mòbils d'alta gama, ordinadors i aparells electrònics a través de pàgines d'anuncis d'Internet, però després no els enviava al comprador tot i haver rebut el pagament. S'han detingut cinc persones que vivien en pisos ocupats de Sabadell, a qui se'ls imputen 39 fets delictius, falsedat documental i ser usurpacions d'identitat. 

També s'han investigat vuit persones més de les províncies de Barcelona, Cadis, Huelva i València. Per guanyar-se la confiança dels compradors, els estafadors d'identificaven enviant dades i fotografies de terceres persones prèviament ja estafades. 

Els investigadors van constatar que l'organització, que operava des de Catalunya, posava anuncis fraudulents de telèfons mòbils, robots de cuina de reconeguda marca internacional, ordinadors i càmeres de fotos, entre altres.

Els interessats es posaven en contacte amb les persones que oferien els productes. Un cop acordada la quantitat, havien de fer un ingrés a través de transferència o en un caixer. Els números de compte els proporcionaven terceres persones a canvi d'una comissió, els anomenats mules, Els productes mai arribaven al comprador.