Espanya ha expulsat al Marroc els 116 immigrants que aquest dimecres van saltar la tanca de Ceuta, segons han informat a Efe fonts d'Interior, en un operatiu extraordinari de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

El Marroc va acceptar readmetre'ls ahir mateix i la policia espanyola va realitzar tots els tràmits habituals per expulsar-los, han assegurat les mateixes fonts, que han afegit que aquest procediment s'ha dut a terme de forma individual, immigrant per immigrant, amb assistència lletrada i sanitària.

Aquest mateix dijous, aquestes 116 persones han estat tornades en grups de deu persones, en virtut de l'acord firmat amb el Marroc el 1992, han precisat les fonts consultades.

El nou assalt a la tanca es va produir en el matí d'aquest dimecres al voltant de les 9:00 hores, quan els immigrants van aconseguir accedir per la zona de Finca Berrocal, el mateix lloc per on van aconseguir arribar a Espanya 602 immigrants a finals de juliol.

Set agents van resultar ferits durant l'assalt, en el qual la violència feta servir pels immigrants va rescatar les peticions de les associacions de guàrdies civils que es reforci la protecció dels agents que treballen en aquest perímetre fronterer entre Ceuta i el Marroc.

Amb aquest nou grup, el nombre de persones que han entrat a Espanya per via terrestre a través de Ceuta aquest any ascendeix als 1.400, si bé la xifra és inferior als 1.623 que es van comptabilitzar el 2017 per aquestes mateixes dates.