L'escola Josep Guinovart de Castelldefels haurà de fer el 25% de les classes en castellà en almenys la meitat de les aules. Així ho ha decidit un jutge, que dona la raó a un grup de famílies que van reclamar l'escolarització dels seus fills en llengua castellana, segons fonts de l'Assemblea per a una Escola Bilingüe, l'entitat que ha assessorat les famílies en la seva reclamació. Els alumnes afectats per la mesura podrien acabar sent més, ja que encara hi ha algunes denúncies a l'espera de decisió judicial. El Departament d'Ensenyament ha declinat fer declaracions al voltant d'aquesta nova polèmica.

El conflicte al centre públic de Castelldefels, on hi estudien uns 300 alumnes, arrenca a mitjans del curs passat, quan un grup de pares va demanar a la direcció del centre canviar el projecte lingüístic per fer un terç de les classes en català, un altre terç en castellà i un altre terç en anglès.

Un altre grup de pares els va respondre que l'escola ja estava fent un esforç per incrementar la presència de l'anglès a les aules, alhora que defensaven el model del centre, amb el català com a llengua vehicular, i convidava la comunitat educativa a "no trencar" el bon funcionament del centre i del seu projecte educatiu. Els pares que reclamaven l'escolarització en castellà han acabat portant el cas davant els tribunals, que ara els han donat la raó.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat