L'escola Josep Guinovart de Castelldefels haurà de fer el 25% de les classes en castellà en almenys la meitat de les aules. Així ho ha decidit un jutge, que dona la raó a un grup de famílies que van reclamar l'escolarització dels seus fills en llengua castellana, segons fonts de l'Assemblea per a una Escola Bilingüe, l'entitat que ha assessorat les famílies en la seva reclamació. Els alumnes afectats per la mesura podrien acabar sent més, ja que encara hi ha algunes denúncies a l'espera de decisió judicial. El Departament d'Ensenyament ha declinat fer declaracions al voltant d'aquesta nova polèmica.

El conflicte al centre públic de Castelldefels, on hi estudien uns 300 alumnes, arrenca a mitjans del curs passat, quan un grup de pares va demanar a la direcció del centre canviar el projecte lingüístic per fer un terç de les classes en català, un altre terç en castellà i un altre terç en anglès.

Un altre grup de pares els va respondre que l'escola ja estava fent un esforç per incrementar la presència de l'anglès a les aules, alhora que defensaven el model del centre, amb el català com a llengua vehicular, i convidava la comunitat educativa a "no trencar" el bon funcionament del centre i del seu projecte educatiu. Els pares que reclamaven l'escolarització en castellà han acabat portant el cas davant els tribunals, que ara els han donat la raó.