L'empresa catalana Circontrol i la turca e-busKar han impulsat el primer viatge en un autobús completament elèctric entre Barcelona i Madrid en un viatge d’uns 610 km i que durarà aproximadament 13 hores. El vehicle de transport, que ja ha iniciat el seu trajecte, ha sortit aquest mateix dilluns a les 6h de Sabadell i té previst arribar a les 19h a San Sebastián de los Reyes (Madrid).

L’objectiu de les dues companyies és demostrar la viabilitat del transport elèctric en viatges de llarg recorregut a través d'aquesta prova pilot, segons han informat els seus impulsors en un comunicat.

 

Un desplaçament amb diverses parades


En ser el primer desplaçament d'aquest tipus, els promotors han previst uns temps de recàrrega de l’autobús més llargs del que podrien arribar a ser, amb parades a Torrefarrera (Segrià), Zaragoza i Monreal de Ariza (Zaragoza).

El model d’autobús amb el qual es cobrirà el trajecte és un Bus Karsan Atak EV 220kwh, 100% elèctric, que fa 8 de metres de llarg, té capacitat per a 52 persones i una autonomia màxima de 300 km.

Els dispositius utilitzats per a la recàrrega de l'autobús elèctric són els carregadors ràpids Raption 50 fabricats per la mateixa empresa Circontrol, dissenyats per cobrir les necessitats de grans flotes i per a vehicles que necessiten continuar el trajecte en menys de 30 minuts.

Les empreses impulsores d'aquesta prova pilot són Circontrol, amb seu a Viladecavalls (Vallès Occidental), que està especialitzada en solucions de recàrrega per a la mobilitat elèctrica, i e-busKar, que distribueix els vehicles sostenibles fabricats per la turca Karsan.

 

Imatge principal: Un autobús elèctric circulant per Barcelona/Efe