Proliferen les denúncies a través de les xarxes socials de tota la tortura animal que comporta la tauromàquia. Sigui la celebració que sigui, no només les corridas, es pot constatar com els "finals de festa" de moltes d'aquestes trobades on el brau és el protagonista, acaben amb una sessió de maltractament addicional a la pressió que ja se sotmeten prèviament, des dels encierros de San Fermín fins els clàssics embolats on els fan córrer amb les banyes en flames.

El darrer exemple públic és el que va passar el 25 de juny durant la celebració del bou embolat a Albarracín, Terol. Després de torturar l'animal llançant-li de tot, veuen com l'animal està estès al terra i és impossible que es pugui aixecar. Entre un grup d'homes que participen de la barbàrie, l'agafen de males maneres i l'arrosseguen pel terra per retirar-lo de la plaça. Alguns dels qui estan presents, s'escolta com diuen que té una pota trencada i parin de pressionar-lo, una noia també apareix per frenar-los. Però, finalment, el brau cau definitivament i es pot deduir com ha mort de patiment. El partit PACMA ha estat qui ha difós una part de les imatges a twitter: "Aquest horror va tenir lloc el 25 de juny durant la celebració del bou embolat a l'Aragó. Imagineu el patiment d'aquest animal? Que no t'enganyin: això també és tauromàquia, i el 24 de setembre ens manifestarem a Madrid per exigir-ne el seu final".

Lambán ho subvenciona amb 2,5 milions d'euros

En paral·lel a la gran manifestació que es prepara pel setembre, també n'hi ha durant aquest estiu que demanen aturar aquesta tradició. El proper 31 de juliol es convoca una a Saragossa per demanar que el govern aragonès de Javier Lambán deixi de destinar 2,5 milions d'euros anuals en la promoció d'aquesta mena de festes que, els no partidaris, titllen de "cruels i salvatges". Trobem molts exemples d'aquesta comunitat que circulen en els darrers dies per twitter. Una altra associació, Animas Naturalis, també posa en alerta sobre la festa del Toro de Cuerda. "És, probablement, l'espectacle més atàvic i també el més asfixiant per l'animal, ja que és el que limita els seus moviments per més temps". Les imatges són del passat 11 de juliol.

En un comunicat, aquesta associació argumenta: "Aquesta modalitat consisteix a fer córrer al toro pels carrers de la ciutat amb cordes lligades al capdavant i pot tenir una durada de fins a 50 minuts. Els animals són envoltats per la munió, que els assetja i fustiga durant tot el recorregut entre la plaça de toros i els corrals, patint alts nivells d'estrès. El dilluns 11 de juliol, amb motiu del tancament del programa de la Vaquilla, el nostre equip de recerca encoberta ha documentat aquest cruel festeig en què s'han utilitzat un total de sis bous i que la mateixa alcaldessa considera una de “les senyes d'identitat ” de Teruel".