Són dies convulsos a la seu de Twitter. En mig de l'èxode de treballadors, el nou propietari de Twitter, Elon Musk, ha decidit fer ús de les enquestes per demanar als usuaris de la xarxa social si ha de restaurar el compte de Donald Trump o no. En una piulada que Musk ha fet a la 1:47 hores d'aquest dissabte 19 de novembre, la pregunta és ben simple: "Reintegrar l'expresident Trump?". L'enquesta, que a hores d'ara compta amb més de 6 milions de vots, té de moment el "Sí" com a guanyador, amb un 54% dels vots, mentre el "No" té un 46% dels vots. L'enquesta es tancarà d'aquí a menys de 24 hores, i queda per veure si realment es farà efectiu el resultat. El que sí que se sap és queen els últims dies i hores s'han restablert alguns comptes que havien estat clausurats al llarg dels darrers anys per diferents motius.

Aquesta piulada va seguida d'una altra, feta pel mateix Elon Musk, que resa: "Vox populi, Vox Dei". Aquesta frase en llatí, que significa "la voluntat del poble és la voluntat de Déu", fa pensar que el resultat de l'enquesta serà obeït per Musk que restaurarà o no el compte de l'expresident Donald Trump o no, segons la voluntat dels usuaris. Musk sempre s'ha caracteritzat per expressar-se obertament sobre el que pensa, i des que va oficialitzar la compra de l'aplicació de l'ocellet, no ha deixat de penjar enquestes i piulades explicant i proposant noves funcions que es podrien incorporar a l'aplicació. El nou propietari de Twitter acostuma a ser molt interactiu amb els usuaris, a qui respon dubtes i preguntes i dona la seva opinió sobre les propostes que alguns usuaris fan i que Musk acostuma a afirmar que "valorarà" les iniciatives.

Twitter, enmig del caos i la incertesa

Des de la compra de la xarxa social de l'ocellet per part del magnat sud-africà Elon Musk, el caos ha estat la dinàmica imperant dins les oficines de Twitter. Aquesta deriva sembla que no s'atura. Centenars d'empleats de la companyia van anunciar aquest dijous que havien decidit abandonar l'empresa, després de l'ultimàtum d'Elon Musk, on els demanava que s'havia de treballar intensament o abandonar Twitter. A banda dels testimonis dels mateixos empleats, diversos mitjans estatunidencs com el New York Times, citant fonts internes de la companyia han confirmat que molts empleats han optat per abandonar i que la companyia està tractant de convèncer a alguns d'ells perquè no marxin. Aquest divendres, els usuaris de Twitter van començar a dubtar de la viabilitat de la companyia, que no ha pogut aturar la sagnia de treballadors. El hashtag #RipTwitter es va fer viral durant el dia d'ahir. Algunes institucions espanyoles i europees han afirmat que si la plataforma de Musk no els ofereix prou seguretat i garanties, "buscaran alternatives", dins un èxode massiu d'usuaris que ja han abandonat la xarxa social.

Segons ha informat aquest divendres el Times, Elon Musk i els seus assessors més propers s'han reunit amb els empleats que consideren fonamentals pel bon funcionament de Twitter i els hi han demanat que no marxin. Diversos mitjans informen que a banda de les reunions també van enviar una sèrie de missatges, si més no, confusos, sobre la nova política del teletreball. El que podria ser fer un pas enrere en la nova normativa sobre el treball remot permetent ara que els empleats de la companyia poden treballar des de casa si demanen permís als seus superiors i aquests finalment, els autoritzen. Tot i que després el mateix Musk alertava a través d'una piulada que "existeix el risc obvi que qualsevol mànager que falsifiqui els informes sobre un treball excel·lent d'algú o que és essencial, remot o no, serà acomiadat de la companyia.