El magnat propietari de la xarxa social X (antic Twitter), Elon Musk, va fer una promesa: derrotar els bots (que és com dir 'robots', que són un programa que realitza tasques repetitives, predefinides i automatitzades). Musk va aconseguir fer-se amb la xarxa social però el problema d'aquests comptes automatitzats no desapareix i, un any després de la compra, Musk ha plantejat una possible solució per arreglar la situació: que paguin més usuaris.

Qui paga ara a X?

Per ara a X només paguen els usuaris que tenen un dels seus tres plans Premium: X bàsic, per 3,63 euros al mes, els usuaris tenen la majoria dels avantatges premium, tret de l'eliminació de publicitat i les eines del Centre de Creador. El pla X Premium, per 9,68 euros al mes, els qui estiguin subscrits compten amb tots els avantatges fins ara: tuits més llargs, millor posicionament, l'ús del Centre de Creador on es poden monetitzar els ingressos, o la possibilitat de tuitejar sense límit de caràcters. I el pla X Premium +, per 19,36 euros al mes, X (Twitter) permet comptar amb tots els avantatges dels usuaris premium, més l'extra que tots els continguts publicitaris desapareixen del vostre feed. 

Així doncs, el proper pas que proposa Elon Musk seria cobrar als nous membres que vulguin fer publicacions, limitant el que es pot fer sense pagar. El compte 'X Daily News1' va publicar aquest dilluns un missatge, una especulació com indiquen, sobre la possibilitat de que la plataforma cobri una tarifa als usuaris per publicar continguts i interactuar. "“X podria estar ampliant la seva política per cobrar als nous usuaris abans que responguin, facin 'm'agrada' o marquin una publicació”, han explicat des d'aquest compte especialitzat actualment de la plataforma de Musk.

I han afegit que això ja es va aplicar a les Filipines i Nova Zelanda “per ajudar a reduir el correu brossa i millorar l'experiència dels usuaris en general”. En aquests països, des del 17 d'octubre del 2023, es va aplicar 'Not a Bot', una prova que busca combatre el correu brossa i els bots, el pla dels quals costa al voltant d'un dòlar.

Musk ho confirma

Després d'aquesta especulació, Musk ha respost a la publicació assegurant que “desafortunadament, l'única manera de frenar l'implacable atac dels bots és amb una petita tarifa per publicació per als nous usuaris”. Musk també ha assenyalat que els bots actuals impulsats per intel·ligència artificial poden passar fàcilment la prova de “ets un robot?”, fent referència al mètode CAPTCHA que té com a finalitat impedir la utilització de plataformes en línia com a xarxes socials per part de sistemes automatitzats. I, si bé CAPTCHA ha evolucionat generant puzles amb IA, no estaria sent tan efectiu com s'esperava.

Tesla anuncia als seus empleats que reduirà la plantilla global

També aquest dilluns, es va fer públic que Tesla acomiadarà unes 15.000 persones, més del 10% de la plantilla, segons un correu electrònic enviat a tota la companyia pel seu conseller delegat, Elon Musk. En el missatge als empleats del fabricant nord-americà d'automòbils elèctrics, Musk indica que, com a preparació de la "pròxima fase de creixement", és important buscar "reduccions de costos i augmentar la productivitat". "Com a part d'aquest esforç, hem fet una revisió exhaustiva de l'organització i hem pres la difícil decisió de reduir la plantilla més d'un 10% globalment", afegeix Musk als seus treballadors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!