Alemenys tres persones han mort aquesta dimarts a la nit a la costa d'Órzola, al nord de Lanzarote, en bolcar una pastera a escassos metres del port d'aquesta localitat, segons han confirmat a Efe fonts dels serveis d'emergència que continuen actuant en aquests moments al lloc de l'accident.

De moment, han estat rescatades de l'aigua 27 persones i es continua buscant a tota la zona pròxima a aquest punt de la costa, en espera que en minuts arribi un helicòpter que il·luminarà des de l'aire el lloc de l'emergència.

Els serveis de socors no descarten que hi hagi més víctimes, perquè els supervivents asseguren que a bord de la pastera venien 37 persones. Per completar aquesta xifra, encara queden cinc persones per localitzar i, a més, els primers testimonis dels nàufrags assenyalaven que a bord de la barqueta hi havia també dones i menors. Ara per ara, només han aparegut a l'aigua homes adults.

La pastera ha bolcat molt a prop del moll, quan estava a punt d'aterrar pels seus propis mitjans.

El succés ha coincidit amb la presència de diversos equips d'emergències desplegats al port, que estaven esperant al vaixell que traslladava Lanzarote als 28 immigrants, que havien arribat hores abans a una platja de l'illa de La Graciosa.

Imatge principal: Recurs d'un immigrant rescatat en alta mar - Europa Press