Poc després d'un any al capdavant del mitjà públic espanyol, el president d'RTVEJosé Manuel Pérez Tornero, ha dimitit del càrrec. L'anunci de presentar la renúncia "en les pròximes hores" l'ha fet públic ell mateix aquest dilluns, en un comunicat remès a tots els mitjans enmig de les crítiques i pressions internes que hauria arrossegat en els darrers mesos. Pérez Tornero va accedir al càrrec el febrer de 2022 gràcies als vots del PSOE, el PP, Unidas Podemos, i el PNB. Després de dies d'especulacions, el dirigent de la corporació estatal ha decidit fer un pas enrere i formar part del consell d'administració d'RTVE perquè diu que la seva presidència ja "no és viable".

Dimiteix el president d'RTVE

En una carta remesa als mitjans de comunicació, Pérez Tornero ha confirmat les desavinences dins el seu equip, i la intenció de passar a formar part del consell d'administració d'RTVE a causa del bloqueig en el qual es troben. En el missatge, ha constatat que dins del màxim òrgan d'administració d'RTVE i malgrat els "esforços ímprobes" realitzats per alguns dels qui el formen, "ja no es donen les condicions mínimes per al consens transversal, ni per a la conformació d'una majoria plural, estable i coherent; i, en moltes ocasions, ni tan sols el clima propici al diàleg que necessitem per a culminar el projecte". Finalment i després de mesos arrossegant aquesta tensió que "dificulta molt la governabilitat de l'empresa, i impedeix dur a terme la transformació amb la qual tots ens havíem compromès", Pérez Tornero té la intenció de formar part del consell d'administració i tornar a fer feina a la universitat, previsiblement a la Universitat Autònoma de Barcelona, on era catedràtic.

Pérez Tornero marxa "amb la consciència tranquil·la"

Malgrat reconèixer la inviabilitat d'un projecte liderat per ell, Pérez Tornero ha volgut valorar en la mateixa carta tot el que s'ha "avançat" a RTVE: "Haig d'exposar que, en aquests mesos del meu mandat, amb l'entrega i l'entusiasme de moltes persones -amb els meus errors i encerts-, hem aconseguit alguns objectius gens menyspreables", entre els quals ha destacat la innovació en els "programes, formats i plans de producció". Pérez Tornero assegura que marxa "amb la consciència ben tranquil·la", i "amb la satisfacció d'haver fet tot el possible per contribuir a edificar una radiotelevisió pública, plural i independent a l'altura de les exigències del nostre temps i com el nostre país mereix".