Un article del diari alemany Die Tageszeitung publicat aquest dilluns ha reclamat a Alemanya que retiri totes les ajudes que van a parar a la tauromàquia. Segons explica l'article, un total de més de 100 milions d'euros de la Unió Europea acaben subvencionant empreses agrícoles espanyoles de les quals hi ha unes quantes que es dediquen a la cria de toros. El mateix article denuncia que Alemanya contribueix en l'aportació del 20% dels diners mencionats.

diari alemany tauromàquia

L'autor de l'article, el periodista expert en medi ambient Jost Maurin, justifica aquest posicionament qualificant les corregudes de toros de "crueltat" i de "ritual pervers". "És un escàndol que Alemanya també cofinanci aquest mal hàbit a través de la UE", lamenta.

Maurin aprofita que les corregudes de toros tornen a ser legals a les Illes Balears des del divendres 9 d'agost per fer aquesta reclamació tot explicant els detalls més sàdics i gràfics dels espectacles taurins.

"Aquest ritual pervers és tan repulsiu com els turments que pateixen els porcs en l'agricultura 'moderna'. La matança extremadament brutal com a espectacle no pot ser excusada pel fet que els toros de toreig, a diferència de la majoria del bestiar, tenen accés a les pastures. Perquè la mort d'aquests animals continua sent completament innecessària", afegeix l'autor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat