Gilead ha celebrat la VII edició de les seves Beques Gilead a la Investigació Biomèdica en la qual s'han reconegut a 18 projectes d'investigació de 7 comunitats autònomes espanyoles en les àrees del VIH, malalties hepàtiques i hemato-oncologia. Unes beques que han ajudat a finançar, des de la seva creació el 2013, un total de 124 iniciatives, de les més de 450 presentades, i que s'han convertit en un referent consolidat per a la I+D biomèdica al nostre país.

Deu d'aquests projectes guanyadors, més de la meitat, han correspost a investigacions dutes a terme a Catalunya. Quatre d'elles han recaigut en l'àrea del VIH en l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; l'Institut de Recerca de l'estada IrsiCaixa; la Fundació Hospital Universitari Vall D'Hebron; i la Fundació Institut Mar d'Investigacions Mèdiques (FIMIM). A més, dos d'ells han estat en la categoria de malalties hepàtiques en la Fundació Hospital Universitari Vall D'Hebron i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. Finalment, quatre d'ells pertanyen a l'àrea d'hemato-oncologia de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC); Fundació Institut d'Inevstigació Oncologica Vall d'Hebron (VHIO); i Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

L'avaluació i selecció dels projectes guardonats ha estat realitzat per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII). D'altra banda, el certamen ha comptat amb la col·laboració i suport del Grup d'Estudi del SIDA-SEIMC (GESIDA), l'Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge (AEEH) i la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).

En aquesta setena edició, Gilead ha invertit 900.000 euros, la qual cosa suposa un total de 5,6 milions d'euros en totes les seves edicions celebrades des de la seva creació l'any 2013. Aquests reconeixements, mostra del compromís de Gilead amb la I+D biomèdica a Espanya, han ajudat a finançar projectes de 13 comunitats autònomes diferents i més de 40 centres assistencials.

Aquest any, com a novetat, s'han seleccionat una sèrie de treballs presentats per joves investigadors amb l'objectiu d'impulsar i reconèixer la seva feina, ja que representen el futur de la medicina i de la generació del coneixement.

Homenatge a l'Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge

Per finalitzar l'acte, s'ha fet un homenatge a la tasca desenvolupada per l'Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge (AEEH), per la seva contribució en l'abordatge i eliminació de l'hepatitis C a Espanya.

Finalment, l'acte ha comptat amb la presència de Faustino Blanco, secretari general de Sanitat i Consum del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que, per segon any consecutiu, ha volgut clausurar aquesta cerimònia que dona suport i fomenta la I+D al nostre país.