Els dos càrrecs del PSC, Juan Carlos Ramos i Juan Luís Rosique, tercer tinent  d'alcalde i gerent del consorci de la Mina, haurien desviat diners destinats a la vigilància privada dels pisos buits de la Mina.

El cas es desprèn de l'operació policial contra el tràfic de drogues que ha tingut lloc aquesta matinada al barri. El cap de la trama hauria realitzat altres activitats delictives de manera paral·lela, a banda del tràfic de drogues, i és en aquestes en les que haurien participat el regidor del PSC i el gerent del Consorci. L'Ajuntament ha expressat plena confiança en la justícia i es reserva l'opció de prendre mesures contra Ramos i Rosique en funció de l'evolució dels fets.

Els Mossos els han detingut aquest matí en una operació que surt en paral·lel d'una investigació de tràfic de drogues. La policia investiga el Consorci de la Mina i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. La  ha requerit informació en una de les plantes de l'edifici consistorial i "se'ls està ajudant" ha dit la portaveu del PSC Filo Cañete.

La regidora ha confirmat que estan investigats "un regidor i el gerent del consorci" i que, a l'espera de conèixer com acaba la investigació, el govern municipal "es reserva l'aplicació de les mesures escaients". Cañete detalla que, arribats al cas, el PSC prendrà com a referència el codi ètic del partit per prendre qualsevol decisió en relació a Ramos i Rosique.

Paral·lelament s'ha convocat una junta de portaveus extraordinària per donar informació als grups municipals.

Juan Carlos Ramos és tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, regidor responsable de l'àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, regidor del districte de La Mina i vicepresident del mateix Consorci de la Mina, on Juan Luís Rosique té delegades les funcions de la gerència d'aquest organisme, participat per l'Ajuntament i la Generalitat al 50%.

jun carlos ramos

Els representants públics estarien vinculats a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Tots dos tindrien una estreta relació amb el cap de l'organització. Segons la investigació "no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l’Ajuntament, del seu alcalde o de terceres persones que a  les investigades. Tampoc afecta a cap altre partit polític".

El jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona va començar una investigació sobre una organització criminal dedicada al tràfic de drogues establerta al barri de la Mina de Sant Adrià de Besós i fruit d’aquesta investigació es va començar a estirar el fil i en va sortir un segon dispositiu que relacionava el cap de l’organització criminal amb dues persones que ocupen càrrecs públics a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al Consorci de la Mina

Els Mossos d'Esquadra han fet avui el dispositiu amb diversos escorcolls i han intervingut importants quantitats de diners en efectiu, 162 quilos de plantes i 15 quilos de brots de marihuana. L'operació ha començat a la matinada i en aquests moments hi ha cinc escorcolls en marxa, tot i que ja no es preveuen més detencions. El cas està sota secret de sumari.

Operació antidroga

L'operació d'aquest matí s'ha fonamentat en una investigació prèvia que ha permès desmantellar una organització criminal dedicada al tràfic de drogues establerta al districte de la Mina.

El líder d'aquesta organització hauria comès altres activitats delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública, en què estarien implicats presumptament els dos càrrecs públics.

La Mina és el districte més poblat de Sant Adrià, amb més de 10.000 habitants, cosa que representa un terç del conjunt del municipi. És una de les zones amb un percentatge més important d'immigració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Sant Adrià, feu socialista

Juan Carlos Ramos és, a més de regidor del districte de la Mina a Sant Adrià de Besòs, tercer tinent d'alcalde i fundador del Club de Lluita la Mina. Ramos és un dels sis regidors socialistes que formen part de la corporació municipal i que conformen un govern en minoria. Sant Adrià ha estat històricament un feu socialista: ha tingut un govern encapçalat per un alcalde del PSC des del 1979, a excepció dels anys 1992 a 1995. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat