Els Mossos d'Esquadra han detingut el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala (JxCat), per un delicte d'abús sexual a menors.  Ayala, que actualment té 33 anys, és quart tinent d'alcalde a la ciutat.  El regidor va ser traslladat a comissaria i poc després ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

La detenció del regidor, avançada per RAC-1, està relacionada amb uns fets que van tenir lloc fa set anys, el 2015, quan Ayala en tenia 27 i hauria mantingut una relació d'abús amb un menor de només 14 anys, que ara en té 20. Segons ha pogut saber l'ACN, en la seva declaració davant el juez el regidor hauria reconegut una relació sentimental i haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys. La relació, ha insistit, va ser consentida. Aquest no seria però l'únic cas amb el regidor implicat. Un altre jove ha explicat que quan tenia 14 anys també va mantenir relacions amb Ayala, segons l'Ara. Aquest jove ha relatat que va conèixer el regidor a través dels assajos per al Pessebre Vivent de Valls. Durant un temps van mantenir relacions sexuals a casa del regidor, que li deia que no contés res. Els fets van passar el 2014 i s'haurien allargat diversos mesos.

Renúncia

Marc Ayala ha presentat aquest dimecres a la tarda la seva renúncia com a regidor per "centrar-se en la defensa del cas pel qual ha estat denunciat", segons ha informat el consistori en un comunicat. Ayala era regidor des de l'any 2015 i actualment era portaveu del grup de Junts al consistori i quart tinent d'alcalde. L'Ajuntament ha manifestat el respecte a la presumpció d'innocència i a la defensa dels drets de les persones afectades. Alhora expressa el mateix respecte per la investigació judicial i espera que "amb la màxima celeritat" es conegui "tota la veritat" del cas. 

El mateix Ayala ha difós posteriorment un comunicat en què explica que ha pres la decisió de presentar la renúncia per "no danyar, en cap cas, ni la institució ni el projecte polític" del qual participa. Ha afegit que aquesta renúncia "dolorosa" li permetrà centrar els seus esforços a defensar la seva "honorabilitat" i "innocència" davant dels tribunals de justícia.