Els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-El Prat han desconvocat la vaga indefinida que havia de començar a partir d'aquest dijous 10 d'agost després de 15 hores de negociació amb l'empresa. La reunió ha comptat amb la mediació de la Generalitat i ha finalitzat amb la desconvocatòria al voltant de la 1 de la matinada, signada en acta. La vaga estava prevista de dijous a dilluns de 4:00 a 7:00 hores, de 9:00 a 11:00 hores, i de 16:00 a 18:00 hores. Els treballadors denunciaven l'incompliment dels pactes aconseguits amb I-Sec Aviation Security, empresa encarregada de la gestió. Concretament, van afirmar que l'empresa "no respecta els descansos del personal, ni la conciliació familiar" i van assegurar que hi ha alguns responsables que exerceixen, textualment, abús d'autoritat i pressió sobre els subordinats.

Així mateix, la vaga tenia com a objectiu complir "amb la paritat en els llocs de treball", que l'empresa es fes càrrec dels costos de l'aparcament i percebre un plus per idiomes. 

Acords entre els vigilants de seguretat i l'empresa 

La negociació entre els treballadors i l'empresa ha arribat després de 15 hores de reunió, i s'ha resolt amb la promesa de l'empresa de contractar més dones i concedir els plusos salarials, amb un augment de fins a 75 euros al mes per a cada empleat. Així també, la companyia ha acceptat millorar les condicions laborals dels vigilants dels controls de seguretat. Una de les reivindicacions on no hi ha hagut acord amb la companyia amb seu a Països Baixos ha estat en el servei del pàrquing. Els treballadors demanaven tenir una plaça per estacionar els seus vehicles sense haver-se de gastar 440 euros l'any en aparcament. Tanmateix, l'empresa ha acceptat pagar un plus per parlar idiomes —de fins a 35 euros al mes— el fet que tots els empleats estan obligats a dominar l'anglès. Aquesta recompensa salarial es dividirà en dues escales, en funció de si els treballadors tenen o no titulació. 

L'empresa i els treballadors han arribat a un acord per abonar un plus amb l'objectiu de reduir l'absentisme, que actualment se situa sobre el 14%. L'objectiu de l'empresa és reduir l'absentisme i per tal d'aconseguir-ho s'abonarà 20 euros al mes si l'índex baixa fins al 7% i el 10%. A banda, els treballadors que no faltin cap dia del mes a treballar cobraran 20 euros al mes. 

500 vigilants de seguretat

L'empresa I-SEC Spain Aviation Security ocupa a l'aeroport de Barcelona prop de mig miler de vigilants de seguretat. El Govern havia decretat serveis mínims del 90% als tres torns per la vaga dels vigilants de seguretat de l'aeroport de Barcelona que havia estat convocada a partir del 10 d'agost per diversos sindicats i que finalment no es produirà.

L'operativa del Prat ja es va veure seriosament afectada l'agost del 2017 per una vaga d'aquest mateix col·lectiu, aleshores un servei gestionat per l'empresa Eulen.