Finalment hi haurà vaga d'Iberia. El personal de terra de la companyia sí que farà vaga finalment aquest cap de setmana. Els representants dels treballadors, tot i haver anunciat la desconvocatòria de la vaga, s'han aixecat sense firmar l'acord al que havien arribat. 

El comitè de vaga del personal de terra d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona ha fet marxa enrere i ha decidit mantenir les aturades en no poder segellar un acord amb l'empresa. Representants de la companyia i el comitè de vaga s'han reunit avui a la seu del departament de Treball, convocats d'urgència per la Generalitat, per intentar desencallar el conflicte que des del mes de juliol passat ha provocat la cancel·lació de centenars de vols al Prat.

UGT, amb majoria al comitè, ha informat a primera hora d'aquesta tarda, abans que acabés la reunió amb la companyia, que desconvocava els aturades al Prat com una mostra de bona disposició a negociar i per no perjudicar encara més a l'aeroport català. No obstant això, unes dues hores més tard el comitè ha comparegut davant els periodistes per informar que finalment es manté la vaga, després de constatar les distàncies que el separen de l'empresa.

El portaveu d'UGT, Omar Minguillón, ha explicat que l'empresa s'ha negat a acceptar la proposta de creació d'una comissió de seguiment dels acords per part de la Generalitat de Catalunya, una mesura que el comitè sí que ha acceptat "com a gest de bona voluntat" per desconvocar les aturades a l'aeroport barceloní. Minguillón ha criticat que l'empresa "ha posat el fre" en plena negociació i ha contactat amb la direcció a Madrid sense aportar informació al comitè, la qual cosa ha paralitzat el diàleg i ha acabat amb la decisió del comitè d'abandonar la reunió de mediació.

Segons ha explicat el portaveu sindical, el comitè havia acudit a la reunió de mediació amb la voluntat de "desenquistar" la situació, però després de conèixer la posició de l'empresa els treballadors han arribat a la conclusió que a la direcció "no li interessa desconvocar la vaga". "La desconvocatòria estava sobre la taula, l'hem posada nosaltres i no l'han volguda acceptar", ha insistit Minguillón, que ha carregat contra Iberia perquè al seu entendre ha "demostrat una carència total de respecte als treballadors i els viatgers". "Ens veiem en la necessitat de mantenir les aturades i marxar perquè no ens estan respectant ni a nosaltres ni als clients", ha sentenciat Minguillón.

Encara que el comitè ha abandonat la reunió de mediació, fonts del departament de Treball de la Generalitat han assenyalat que encara no s'ha signat l'acta que certifica si ha acabat amb acord o no, amb la qual cosa la mediació encara segueix en marxa. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat