Nou descobriment arqueològic a Egipte. Aquest cop, una missió arqueològica encapçalada pel Dr. Sayed Al-Talhawi ha trobat 110 tombes a l'àrea de Kom Al-Khaljan, a la governació de Daqahliya, al delta del riu Nil. Es tracta de més d'un centenar de construccions funeràries que pertanyen a tres civilitzacions diferents: la civilització del Baix Egipte coneguda com a Bhutto I i II, la civilització de Naqada III i tombes datades en el període d'Hyksos. La majoria d'aquestes troballes daten del període predinàstic (5500 - 3150 aC).

El Dr. Mustafa Waziri, Secretari General del Consell Suprem d'Antiguitats, ha afirmat aquest dimarts que el descobriment és una important fita històrica i arqueològica a la zona, i les excavacions continuaran per revelar més secrets d'aquesta regió. 

Com són les noves tombes descobertes a Egipte?

La troballa d'avui arriba un mes després del descobriment de la Ciutat Perduda de Luxor, considerada la fita més important després de la tomba de Tutankamon.

En aquest cas, un total de 68 tombes, pertanyents a la civilització de Bhutto, són pous ovalats excavats a terra que contenen persones enterrades a la gatzoneta, la majoria de les quals orientats cap a l'esquerra i amb el cap apuntant cap a l'oest. A més, també han descobert les restes d'un bebè enterrat dins d'un gerro de ceràmica.

Descubren tumbas Egipto / Ministry of Tourism and Antiquities

Una missió arqueològica encapçalada pel Dr. Sayed Al-Talhawi ha trobat 110 tombes a l'àrea de Kom Al-Khaljan, a la governació de Daqahliya, al delta del riu Nil. / Ministry of Tourism and Antiquities

Les cinc tombes que daten del període de Naqada III també són pous de forma ovalada excavat, incloses dues tombes amb els costats, el fons i el sostre coberts amb una capa d'argila. A l'interior dels pous, la missió ha trobat una col·lecció de mobiliari funerari característic d'aquest període, tests cilíndrics i triangulars, així com objectes ornamentats destinats al kohl, el material cosmètic utilitzat com a maquillatge.

descubren tumbar egipto nilo 7 Ministry of Tourism and Anquities

Ministry of Tourism and Antiquities.

En canvi, les tombes del període d'Hyksos són pous semirectangulars on tots els difunts estan enterrats boca amunt, i amb el cap orientat cap a l'oest. A més, s'ha trobat un taüt de ceràmica per a un nen i dues tombes de maó rectangulars també per a infants.

Joies i amulets de pedres semiprecioses

Entre les troballes, també hi ha alguns atuells funeraris, com un petit gerro de ceràmica i anells de plata.

Reliquias Tumbas Egipto / Ministry of Tourism and Antiquities

Ministry of Tourism and Antiquities.

La missió també ha descobert una col·lecció de forns, estufes, restes de vaixella i amulets, alguns dels quals fets amb pedres semiprecioses i altres joies com arracades.