Uns 400 passatgers de l'AVE que sortia de Sevilla a les 8.50 hores i viatjava a Barcelona passant per Madrid i Zaragoza han quedat aturats entre Brazatortas Puertollano (Ciudad Real) des de quarts d'11 del matí perquè el tren ha descarrilat, tot i que no hi ha cap ferit. 

Els passatgers han hagut d'esperar unes 2.30 hores que arribés l'altre comboi per poder fer el transbord i continuar el seu trajecte.

ave traspas francisco reyes

ave francisco reyes 2

ave francisco reyes

Foto: Francisco Reyes

Segons ha informat Renfe, s'ha sortit un rodal del cotxe número 8 "impedint-li continuar la marxa i sense ocasionar danys personals".

ave descarrilat 2

ave descarrilat 3

Fotos: Francisco Rey

Els passatgers han esperat que arribés un nou comboi 2.30 hores, tal i com havia informat Renfe en un comunicat, que també ha assegurat que tornarà els diners íntegres del bitllet.

Els fets

Al cap d'una estona d'estar aturats han obert les portes del tren, segons ha informat un passatger a El Nacional, que ha explicat que, al principi, "l'ensurt ha estat gran", però s'ha alegrat que, com a mínim, "la gestió de la informació està sent bastant bona" perquè el revisor ha passat pels diferents vagons a informar-los.

Quan els passatgers encara no tenien cap tipus d'informació, s'han espantat al veure que al comboi hi havia diferents vidres trencats.

foto ave puertollano

Fotos: Francisco Rey

Tot i no haver-hi ferits, dues ambulàncies s'han traslladat al lloc dels fets per prevenir.

ambulancies ave 2

Foto: Francisco Rey

La Guàrdia Civil també hi ha estat present.

El president del Govern, Carles Puigdemont, ha demanat "esbrinar-ne les causes i restablir la normalitat" i ha enviat "ànims" a tots els ferits.

En aquest mateix tren hi viatgen el president del Cadiz CF, Raúl Vizacíno, el director de comunicació, José Grima, i el conseller Jorge Cobo.

Afectació al servei

El tren avariat manté una de les dues vies d'Alta Velocitat ocupades, de manera que ha originat demores d'entorn d'una hora al tren Alvia Huelva-Madrid de les 8h i en l'Ave Màlaga-Madrid de les 9.00h.

El tràfic ferroviari no s'ha vist interromput en mantenir-se la circulació per una de les dues vies. Això està ocasionant demores en la resta de trens d'Alta Velocitat que presten servei amb origen o destinació Andalusia. Tècnics d'Adif i Renfe treballen per restablir la normalitat en el servei al més aviat possible.