La Sagrada Família i els carrers del seu voltant han estat desallotjats i acordonats pels Mossos d'Esquadra aquest dimarts al vespre pel que ha resultat una falsa alarma terrorista. La policia catalana ha informat a través de Twitter que aquestes mesures s'han pres en el marc de l'operatiu antiterrorista que s'han dut a terme a Barcelona i rodalies. Una furgoneta sospitosa que circulava prop del temple ha fet saltar les alarmes, tot i que finalment l'incident ha acabat en no res.

Al lloc dels fets, s'hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, Bombers i dotacions del SEM. Més tard, s'han mobilitzat els TEDAX, especialistes en artefactes explosius, que s'han afegit al dispositiu. 

Concretament, s'han tallat els carrers Provença, Rosselló, Sardenya i Marina, i s'han desallotjat els comerços propers perquè els agents puguin fer comprovacions. Els veïns han estat confinats a casa seva. Les dues línies de metro que passen per aquesta zona, la L-2 i la L-5, no s'aturaven en aquesta estació. A partir d'ara, s'està treballant per reestablir la normalitat i el trànsit.