Nova polèmica per la nova estrena d'Amazon Prime —Un hipster en la España vacíaque s'ha convertit en un dels films més vistos durant l'última setmana en aquesta aplicació. L'estrena ha causat molt debat a la xarxa on diversos usuaris han criticat que el film va carregat de catalanofòbia. La pel·lícula és dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, el mateix que de Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes, i la història es produeix en un poble de pocs habitants on arriba un jove de Madrid amb la intenció de fer evolucionar el poble i modernitzar-lo amb el seu pla polític. Tal com és habitual, la pel·lícula va plena d'estereotips i clixés, i s'explica que habitualment reben la visita de catalans per omplir aigua de la font de la vila i ha despertat les crítiques per les faltes de respecte a la imatge dels catalans. Una de les escenes més criticades ha estat una on es veu un grup de catalans que baixen d'un autocar per omplir les garrafes d'aigua d'aquesta font, en aquest moment, els habitants del poble els increpen i s'adonen que també han robat un retaule de Sant Jordi. 

Malgrat que aquesta escena dura poc més d'un minut, ha corregut per la xarxa com la pólvora i ha despertat les crítiques d'alguns usuaris. "Fot massa fàstic", "vergonya aliena" o "la pel·lícula més xenòfoba i anticatalana del segle". El film està disponible a Amazon Prime Video doblada en català, tal com va promocionar el Govern i motiu pel qual també han rebut critiques en considerar que és còmplice de donar veu i fomentar el llargmetratge. 

Crítiques a la pel·lícula

La pel·lícula no només té atacs als catalans, sinó que també en té per a Madrid, de qui fa befa de negociar "l'Espanya buida des de la gran ciutat", també ironitza amb l'esquerra progressista i políticament correcte. En un moment del film un grup d'activistes intenten alliberar els animals que estan a les granges del poble. També critiquen les idees "modernes" del jove que ve de Madrid, com posar carrils bici o endolls per carregar els cotxes elèctrics. Un altre dels clàssics que es pot veure a la pel·lícula és el riure sobre la paritat, quan en una escena un grup de quatre homes està jugant a cartes al bar, i el 'salvador' de la capital els comenta que les partides de cartes també han de tenir el mateix nombre d'homes que de dones, en aquesta línia menyspreen les identitats de gènere i els micromasclismes. Un hipster en la España vacía es va rodar a Matarranya, a Terol, a la frontera amb la Franja de Ponent, en concret, la pel·lícula s’ha filmat entre Fontdespatla i la Freixneda, i entre el seu elenc hi ha cares conegudes com Paco León, Macarena García o Berta Vázquez. 

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!