Segur que saps que cada 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, veritat? Un bon moment per saber que l'aigua flueix en el nostre dia a dia i en la nostra consciència. Sobretot, en la nostra rutina. Així que ens agradaria proposar-te una cosa diferent i formar part d'aquest dia per ajudar en l'educació sobre el medi ambient. Què et sembla si t'uneixes al nostre nou desafiament? Només et robarem un parell de minuts per completar un qüestionari sobre l'aigua. I com a agraïment, nosaltres plantarem un arbre en nom teu! Bon tracte, oi? Tenim 700 arbres llestos per plantar a Madagascar i combatre la nostra empremta de CO₂, un lloc on treballa la comunitat Green d'ElNacional.cat. I tot, de manera gratuïta.

💦 Anima't i descobreix quan saps realment sobre l'aigua

Segons l'ONU, més de dos mil milions de persones viuen sense accés a aigua potable, una dada que ens hauria de fer pensar a tots plegats. L'aigua és vital per al nostre dia a dia, i com estem comprovant, el canvi climàtic està fent que cada vegada sigui més valuosa. Sosté ecosistemes, impulsa indústries, és un pilar fonamental de la nostra societat. Però, en aquests moments de crisi climàtica, ens estem enfrontant a grans desafiaments; escassetat, contaminació i accés desigual són només la punta d'aquest iceberg.

Ets capaç d'explicar quin és l'autèntic procés pel qual passa l'aigua fins a arribar a casa nostra? O podries exposar-nos quines activitats essencials no podries fer sense la presència de l'aigua? Som conscients que l'ésser humà treballa constantment en buscar com preservar aquest recurs, però, realment sabem com funciona el sistema?

Qüestionari del Día Mundial de l'Aigua
Qüestionari del Dia Mundial de l'Aigua

El canvi climàtic està canviant el cicle de l'aigua i en alguns casos no acabem d'entendre aquests motius. Freqüentment, patim sequeres i inundacions que posen en risc l'accés a l'aigua i la seguretat de la nostra salut; i comunitats senceres se'n veuen perjudicats. Cada vegada és més urgent adaptar-se i evitar que tot això causi més estralls en la nostra societat. És urgent actuar.

Per aquesta raó, volem convidar-vos a tots els lectors d'ElNacional.cat a submergir-vos en un breu viatge sota les aigües del nostre planeta. Aquest qüestionari que hem creat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua per explorar amb vosaltres la importància que té l'aigua en les nostres vides, els desafiaments que ens trobem i com podem treballar junts per contribuir en la seva conservació. Conjuntament, reflexionarem sobre el paper essencial que juga l'aigua en el nostre dia a dia i aprendrem sobre els processos que n'asseguren l'arribada a casa. A més, ens agradaria saber quines emocions sentiu en parlar de l'aigua i com és d'important en les vostres vides. Recorda participar en aquest enllaç que et deixem a continuació.

💦 Anima't i descobreix quan saps realment sobre l'aigua

El Dia Mundial de l'Aigua és una de les dates més rellevants de l'any. Un bon moment per reflexionar, aprendre i prendre part activa d'un recurs que és molt rellevant i valuós. Cada gota d'esforç és fonamental si volem assegurar que sigui accessible per a tothom. Junts podem fer que l'aigua flueixi lliurement.